Yurdun doğu kesimlerinde yağışlar sürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun doğu kesimlerinde sağanak yağışların etkisini pazar gününe kadar aralıklarla sürdüreceği, hava sıcaklıklarının ise bölge genelinde 3-5 derece artacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Dağlık alanlarda ve kırsalda kar yağışının görülmesinin sık rastlanmasa da Türkiye'nin iklim koşulları açısından normal bir durum olduğu belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı hava, yurdun doğu kesimlerinde etkili olurken, buna bağlı olarak gündüz ve gece sıcaklık değerleri Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda mevsim normallerinin 6-8 derece altında seyrediyor.

Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde 38-40 dereceye varan yüksek sıcaklık değerlerine karşın, yükseltisi 2 bin metre ve üzerinde bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde temmuz ayında dahi düşük sıcaklık değerlerinin ölçülebildiği, hatta yüksek alanlarda kar yağışının görülebildiği kaydedildi.

Meteorolojik kayıtlara göre temmuz ayında bölge illerinde kaydedilen en düşük sıcaklık değerlerinin Erzurum'da 11 Temmuz 1992 tarihinde -1.8, Muş'ta 6 Temmuz 1982'de 3.6 olduğu belirtilerek, dün ölçülen en düşük sıcaklık değerlerinin ise Erzurum'da 6, Ardahan'da 8, Kars'ta 10, Muş'ta 12 derece olduğuna işaret edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber