Eski hayat kadını vekil adayları, oy için gittikleri geneleve alınmadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul bağımsız milletvekili adayı olan eski hayat kadınları, oy istemek için gittikleri geneleve izinleri olmadığı gerekçesi ile alınmadı.

İstanbul bağımsız milletvekili adayları Ayşe Tükrükçü ve Saliha Ermez, daha önce çalıştıkları Beyoğlu Karaköy'deki Yüksek Kaldırım Caddesi'ne gelerek genelev önünde basın açıklaması yaptı. Adaylar, genelev yönetiminden izin almadıkları gerekçesiyle kapıdan dönmek zorunda kaldı. Vesikaları olmasına rağmen içeriye alınamadıkları için tepki gösteren adaylar fenalık geçirdi. Kucağında taşıdığı "Cennet" isimli oyuncak bebekle seçim çalışması yapmaya gelen, ancak polis engeline takılan Tükrükçü, kapı aralığından broşür atarak, elini tuttuğu bir genelev kadını ile gözyaşları içinde görüştü.

Vesikalı olarak girdiği geneleve aday olarak giremediğini söyleyen Tükrükçü, "Sizi bugüne kadar hiçe saydılar. Bize destek verin. Sizi buralardan kurtaracağız. Devlet olarak sizlerden özür dileyeceğiz" dedi. Kapı önünde gözyaşlarına boğulan Saliha Ermez ise içeri alınmadıkları ve eski kötü günlerini hatırladığı için fenalık geçirdi. Adaylar, broşür dağıtımının ardından genelev önünden ayrılarak seçim çalışmasına devam etti.

Bağımsız adayların seçim çalışmasına feminist kadınlarda destek olurken, adayların genelev ziyaretini yabancı basın mensuplarının da takip ettiği gözlendi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber