Demokrat Parti'de toplu istifa bekleniyor

Haber Giriş : 22 Temmuz 2007 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel seçimlerin resmi olmayan kesin sonuçları en ağır etkiyi Demokrat Parti'de yarattı. Demokrat Parti'de seçim gecesine damgayı, alınan yüzde 5.5'lik oy ve Ağar'ın istifası vurdu. DP'de yarın da DP Genel İdare Kurulu, Merkez Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyelerinin toplu halde istifa etmeleri bekleniyor.

Genel seçimlerin resmi olmayan kesin sonuçları, 3 Kasım'da yüzde 9.54 oranında oy alan Demokrat Parti'nin oy oranının yüzde 5.5 civarına düştüğünü ortaya koydu. Sağda birleşmek için yola çıkan Anavatan Partisi ile DYP arasındaki uzlaşmanın seçim öncesi sonuçsuz kalması, Ağar'ın siyasetteki sonu oldu.

DP Genel Merkezi'ne seçim sonuçlarının gelmesiyle birlikte moraller bozuldu. Ardından genel başkan Mehmet Ağar'ın istifası parti içinde adeta deprem etkisi yarattı. İstifanın ardından genel merkezde bulunan partililer ve yöneticiler genel merkezi aynı anda terk etti.

ÖLÜM SESSİZLİĞİ

Ağar'ın istifasının ardından partiye "ölüm sessizliği" hakim oldu. Birkaç basın mensubunun dışında partide neredeyse koruma görevlileri dışında kimse kalmadı.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre yarın DP Genel İdare Kurulu, Merkez Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeleri yarın toplu halde istifa edecek. Mehmet Ağar'ın yarın bir basın toplantısı düzenleyerek siyasetten tamamen çekildiği ve Demokrat Parti'yi "gerçek sahiplerine bırakacağını" açıklayacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber