80 bin öğrencinin 'af ' umudu...

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 23 Temmuz 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrencilere yeni bir hak verecek olan dört teklif halen Meclis'te bekliyor. Öğrenciler af için umutlanırken AKP ve CHP'liler topu birbirine atıyor

YÜKSEK öğrenim gören 80 bin genç Meclis'ten çıkacak örenci affı yasasını beklerken milletvekilleri de af teklifi için yarışa girdi. TBMM'de halen AKP Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin'in hazırladığı dört ayrı af teklifi bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?CHP ile uzlaşarak öğrenci affını çıkarın? talimatının ardından parti yöneticileri, Anamuhalefet partisi ile uzlaşma arayışı içine girdi. AKP, bu konudaki adımın CHP'den gelmesini beklerken, CHP yetkilileri, konunun hükümet tasarısı olarak getirilmesini istiyor. AKP' yetkilileri, CHP'ye, hazırlanacak af teklifinde kesinlikle türban kelimesinin geçmeyeceğini ve bir türban affı olmayacağı garantisi verirken, Anamuhalefet partisinin bu konudaki kuşkuları giderilemedi.

CHP Grubu ise öğrenci affı konusunda ihtiyaç olup olmadığını araştırmak için Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt'a görev verdi. Rektörler ve YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile görüşen Özyurt, hazırlayacağı raporu grup başkanvekillerine sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber