Kazanın faturası okul müdürüne

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Aksaray'da 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili soruşturma sonunda İzmir Zafer İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Karabulut görevden alınarak bir başka okula öğretmen olarak atandı.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, çoğu çocuk 34 kişinin öldüğü nisandaki kazanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiklerini belirterek, "Müfettişler, yaptıkları soruşturmanın ardından okul müdürünü başka bir okula öğretmen olarak atamamızı teklif etti. Biz de bunu değerlendirdik.

Karabulut, görevine başka bir okulda öğretmen olarak devam edecek" dedi. Karabulut ise kararın kendisine henüz tebliğ edilmediğini kaydetti. Çoğunluğunu İzmir Zafer İlköğretim Okulu 2/A sınıfı öğrencilerinin oluşturduğu otobüs Kapadokya gezisine giderken, 14 Nisan'da sabah saatlerinde Aksaray'da kum yüklü kamyonla çarpışmış, 34 kişi yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından okul yönetiminin kaymakamlıktan 40 kişi için izin aldığı, 46 kişilik otobüse 66 kişinin bindiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca öğrencileri geziye götüren otobüsün de resmi evrakta belirtilen otobüs olmadığı belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber