Boya parasını bulamayan müdür, okulu kendisi boyadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 18:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

OKUL MÜDÜRÜ VE ÖĞRETMENDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

- OSMANİYE'DE, OKULU BOYATMAK İÇİN GEREKEN 2 BİN YTL İŞÇİ PARASINI BULAMAYAN MÜDÜR, OKULU MESAİ ARKADAŞIYLA BİRLİKTE BOYUYOR

(FOTOĞRAFLI)

ALİ CELAL KAYMAK

OSMANİYE (İHA) - Osmaniye'de, okulu boyatmak için gereken 2 bin YTL işçi parasını bulamayan müdür, okulu mesai arkadaşıyla birlikte boyuyor.

Okulların tatile girmesiyle birçok öğretmen tatil için deniz ve yaylalara giderken, Selimiye Mahallesi'ndeki 80.Yıl Cumhuriyet Lisesi Müdürü Metin Canbek ile edebiyat öğretmeni Mehmet Kaynar, tatile gitmek yerine okullarını boyuyor. Mesai arkadaşları tatil yaparken okulların boyasını yenileyen Okul Müdürü Metin Canbek, "Okulumuzun iç bölümlerinin boyaları eskimişti. Boyacı ile konuştuk. Sadece boya işçiliği için 2 bin YTL istedi. Buna bir de boya parasını eklediğimizde masraf yaklaşık olarak 3 bin YTL'nin üzerine çıkıyordu. Okulumuzun bu parayı ödeyecek imkanı yoktu. Ben de boya işini okulumuz öğretmeni Mehmet Kaynar ile birlikte yapmaya karar verdim" dedi.

Hayırsever bir vatandaşın 10 kutu boya aldığını ifade eden Canbek, şunları söyledi:

"Okulumuz 2003 yılında eğitim-öğretime başladı. Aradan geçen zaman içerisinde okulumuzun iç kısımlarının boyaları deforme oldu. Boya işinin masraflı olması üzerine daha önce boya yaparken gördüğüm öğretmenimiz Mehmet Kaynar'a boya işini birlikte yapmayı teklif ettim. Sağolsun o da beni kırmadı ve boya işine başladık. Okulumuzun boya işini karşılayacak parası olmadığı için, hem devletimize katkı olması hem de okulumuzun daha güzel olması için bu işi yapmaya başladık. Boyayı alan hayırsever vatandaşımıza da teşekkür ediyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan da, okul müdürü ve öğretmenin örnek bir davranış sergilediğini belirterek, "Okul müdürümüz ve öğretmenimiz, burada bize aslolanın görevini benimsemek ve sahiplenmek olduğunu göstermiştir. Bugün 40 derecenin üstündeki hava sıcaklığında herkes bir yerlerde tatil yaparken, bu arkadaşlarımızın böylesine bir özveri göstermeleri takdir edilecek bir davranıştır. Kendilerini tebrik ediyorum. Diğer okullarımıza da örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber