EĞİTİM-SEN: Tüzük değişmeyecek, direneceğiz

Haber Giriş : 19 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüzüğünde anadilde eğitimi desteklediği için hakkında kapatılma davası açılan ve 60 gün süre verilen Eğitim-Sen'in genel başkanı Dinçer kararlı: Değiştirmiyoruz, mücadele sürecek

Eğitim-Sen, hakkındaki kapatma davasına karşı direnme kararı aldı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, haklarında açılan kapatma davasında mahkemenin tüzük değişikliği kararına direneceklerini ve 'Anadilde eğitim' maddesini içeren tüzüklerini değiştirmeyeceklerini söyledi.

'Yazışmalar suç'
Eğitim-Sen tüzüğünde, 'Anadilde eğitimi savunur' ifadesi bulunması nedeniyle Genelkurmay'ın istemiyle Çalışma Bakanlığı ve Ankara Valiliği'nce açılan kapatma davasında, mahkeme tüzüğün değiştirilmesi için 60 gün süre vermişti. Eğitim-Sen avukatları tüzelkişiliğe açılan bir davanın bulunmadığını, bu nedenle davanın reddini istemişti.

Mahkemenin tüzük değişikliği kararıyla ilgili olarak Dinçer, şu değerlendirmeyi yaptı: "Eğitim-Sen'in tüzüğünde herhangi bir değişiklik olmayacak, kamuoyuna gereken mesajı verdik. Anadilde eğitim, demokrasinin zarar görmemesi, düşünce ve ifade özgürlüğü için gerekli. Sabırla bu yoldaki mücadelemize devam edeceğiz. Bazı kesimlerin bizi engellemelerine izin vermeyeceğiz.

Genelkurmay Başkanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın Eğitim-Sen'in kapatılması için yaptığı yazışmalar suç. Genelkurmay dava açılmasını isteyerek yetkilerini aştı. Suç duyurusunda bulunacağız."

İmza kampanyası
Demokrasi mücadelesine devam edeceklerini belirten Dinçer, davanın bir tiyatroya benzediğini ve oyuncularının belli olduğunu söyledi. Dinçer, geniş sanatçı kitlesinin katılacağı imza kampanyası başlatacaklarını belirtti.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber