Polis korsanla başedemiyor

Haber Giriş : 19 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korsan yayın ve kaset satışı "çete suçu" kapsamına alınmasına rağmen polis, korsanlarla başedemiyor. İçişleri Bakanlığı, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Korsan yayın ve kaset satışı "çete suçu" kapsamına alınmasına rağmen polis, korsanlarla başedemiyor. Hükümetin "korsanla mücadele" kapsamında çıkardığı yasal düzenlemeden de henüz olumlu sonuçlar alınamadı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımlayarak, korsancılara karşı daha etkili önleme tedbirleri almaları için il emniyet müdürleri ve belediye başkanlarını uyardı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu adına Müsteşar Vekili Şahabettin Harput imzası ile tüm belediye başkanları ve il emniyet müdürlerine gönderilen genelgede, korsan olduğu belirlenen materyallerin satışına kesinlikle izin verilmemesi, bu tür materyallerin görüldüğü takdirde toplanıp kolluk kuvvetlerine teslim edilmesi, sorumluları hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulması istendi.

Korsanla mücadele talimatları

Genelgede, söz konusu 5846 sayılı Kanun'da yapılan değişiklikler hatırlatıldıktan sonra, şu talimatlara yer verildi:

Korunan eser, icra ve yapımların tespit edildiği kitap, kaset, CD, VCD ve DVD gibi taşıyıcı materyallerin yol, meydan, pazar, iskele, köprü ve benzeri yerlerde satışına izin verilmeyecek, satışına teşebbüs edilen materyaller toplanacak.

Korunan eser, icra ve yapımların tespit edildiği kitap, kaset, CD, VCD ve DVD gibi taşıyıcı materyallerin, işgal harcı alınarak yol, meydan, pazar, iskele, köprü ve benzeri umuma ait yerlerde satışına izin verilmeyecektir.

5846 sayılı Kanun'un 81'inci maddesinde belirtilen ihlallerde, yine bu maddenin 4'üncü fıkrası gereğince genel kolluğun yanısıra zabıtanın; re'sen veya hak sahipleri, komisyon, meslek birlikleri, bakanlık veya ilgili diğer kanunlarla kendisine yetki ve görev verilmiş olanların ihbarı üzerine derhal harekete geçilecektir.

Belediye zabıtası tarafından el konulan tüm materyaller genel kolluk kuvvetlerine teslim edilecektir.

Korunan ve yasal olarak çoğaltılmış, banrollü nüshaların da yol, meydan, pazar, kaldırım, iskele, köprü ve benzeri yerlerde satışı yasak olduğundan, bu nüshalara da genel kolluk ve zabıta gördüğü yerde el koyacaktır.

Belediye tarafından işgal harcı alınarak yol, meydan, pazar yeri, kaldırım, iskele, köprü ve berzeri yerlerde bu tür faaliyetlere izin verilmeyecek, banrollü eserlerin satışı için buralarda yapılan ruhsatlandırmalar iptal edilecektir.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber