"Öğretmenler ihmal ediliyor"

Haber Giriş : 20 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcılar'da yaptırılacak olan Kerim Kocabıyık Öğretmenevi'nin çevresindeki binalardaki güçlendirme çalışmaları nedeniyle bir yıl gecikmeli yapılan temel atma töreninde, öğretmenlerin durumu konuşuldu. Vali Muammer Güler, eğitim atağının 'çekingen' bürokrasiye katıldığını söyledi. Temel atma töreninde konuşan Vali Güler, öğretmenleri ihmal eden bir eğitim sisteminin başarılı olamayacağını vurguladı.

Öğretmenlerin mali ve sosyal haklarının düzeltilmesi gerektiğini belirten Güler, "Öğretmenler için geçim endeksinde geçmişin çok gerisinde olduğumuzu üzüntüyle ifade ederim. Eğitim atağı Kamu İhale Kanunu'ndan kaynaklanan bürokratik engellere takıldı. Çekingen bir bürokrasiyle iş yapmak mümkün değil" dedi. Vali Güler, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası kapsamında, hayırseverlerle 50 trilyon lira değerinde 54 okul protokolü imzaladıklarını açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de, İl Genel Meclisi'nin eğitime 250 trilyon lira kaynak aktarılmasına karar verdiğini hatırlatarak teşekkür etti. Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Asım Kocabıyık da, eğitimin milletlerin medeniyet seviyesini gösterdiğini belirtti. Kocabıyık, "Sayıları 500-600 bini bulan eğitim ordusu, bu memlekete fedakârlık yaptı. Memleketin kalkınmasının anahtarı onların elinde" diye konuştu.

Avcılar Deniz Otobüsleri İskelesi'nin yanındaki 1340 metrekarelik alana inşa edilecek beş katlı öğretmenevi, çok amaçlı bir salon, konaklama için altı oda, kafeterya ve restorandan oluşacak.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber