Arınç: Öğretmene ve askere veriliyor vekile niye yok?

Haber Giriş : 20 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan 'İzin vermem' dedi ama, TBMM Başkanı Bülent Arınç, dün AK Parti Grubu'nun TBMM komisyon başkanları ile personel ve parlamento muhabirlerine verdiği yemekte bu konuya ilişkin bir konuşma yaptı. Arınç, "milletvekillerinin 20 yıldan bu yana hiç bir dönem yapılamayan bir işi başardığını, lojmanlarından çıkarak burayı Hazine'ye devrettiğini" vurguladı. Arınç, özetle şöyle dedi: "Şimdi lojmandan çıkan milletvekillerinin üçte biri kiradadır, yüzde 20'si kendisine bir daire almış, yüzde 40'a yakını misafirhanede oturuyor.

YEMEĞE DE ENGEL VAR MI?
Eğer Toplu Konut diye bir kurum varsa ve o kurum OYAK vasıtasıyla 1660 silahlı kuvvetler mensubuna, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla 2 bin 700 öğretmene, İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla 2 bin civarında personeline konut yapmış da, bu konutu şu şartlarla satıyorum demiş de, onlar da parasını verip bunları satın almışsa, ey araştırmacı gazeteciler niye hep Meclis'in içindesiniz? Kurumların isimlerini veriyorum, niye gidip onlara sormuyorsunuz? Milletvekilinin oksijenini mi keseceksiniz? Milletvekillerinin su içmesine, yemek yemesine engel mi olacaksınız? Milletvekilinin cebinde parası ne kadarsa bir daire almak istiyorsa ve bir resmi kurumu muhatap olarak almışsa, bunda gocunacak birşeye ihtiyaç olabilir mi? Yeni dönemde TBMM başkanı, başkanvekili kim olursa olsun, eminim bu projeyi sonuna kadar götürecek.

VATANDAŞ GECE KİMİ ARIYOR?
Vatandaşlar gecenin ikisinde bile vekillere ulaşıp, doğrudan gelir desteğini kastederek, 'Tarla parası ne oldu?' diye sorabiliyor. Sorarsanız cevap 'Milletvekiline ulaşmak daha kolay' olacaktır. Halkla iç içe bir kişiyi haksız yere yıpratmanın, ne kötü bir şey olduğunu söylemek istiyorum.''

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber