Kamu kurumları AB'ye web sitesiyle girecek

Haber Giriş : 20 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, AB ile tam üyelik görüşmelerine hazırlanırken, kamu kurumları da kendilerini Avrupa standartlarına çıkarmak için yoğun bir çalışma başlattı.

Kayseri'de birçok kamu kurumu, vatandaşa AB standartlarında bilgi akışını sağlamak amacıyla internet sitesi kurma kararı aldı. Bu amaçla hosting firmaları ile görüşen kurumlar, 500 ila bin 500 doları gözden çıkardı. Kurumlar artık kendileri ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların taleplerini internet ortamından karşılayacak.

Son günlerde web sayfası oluşturmak için devlet kurumlarından büyük talepler geldiğini söyleyen TİEV İnternet Birliği Başkanı ve HT-Web Genel Koordinatörü Hakan Topuzoğlu, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde vatandaşın bilgi sorgulama hakkından dolayı kurumların web sayfasına yöneldiğini belirtti.

Web sayfası hazırlayan hosting firmalarına yapılan müracaatlar arasında daire müdürlükleri, belediyeler ve kaymakamlıkların daha ağırlıklı olduğunu belirten Topuzoğlu, "Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde vatandaşın bilgi sorgulama hakkından dolayı devlet kurumlarına web sayfası alma zorunluluğu getirildi. Birçok kaymakamlık, belediye, daire müdürlükleri web sayfası oluşturmak için müracaatta bulunuyor. Bir web sayfasının ücreti, gelen talebe göre belirleniyor. Klasik ve basit bir web sayfası için 500 dolar talep ediliyorken, daha geniş ve detaylı bir web sayfası için bin 500 dolar ücret alınıyor. Genelde devlet kurumları daha klasik olan sayfaları tercih ediyor. Aslında bu sitelerin daha geniş, daha kapsamlı bir şekilde oluşturulması gerekir. Vatandaşın aradığı bilgilere ulaşması, daha fazla bilgi edinme isteği tam olarak karşılanamıyor." dedi.

Girişimlerin iyi niyetli başladığını belirten Topuzoğlu; ancak birçok devlet kurumunun siteyi açtıktan sonra bilgi güncellemesi yapmadığı için gerçek amaca ulaşılamadığını da belirtti. Web sayfası açtıran kaymakamlıklar, sayfaların güncellenmesi konusunda en titiz davranan kurumlar olurken kaymakamlar da web sayfasını bizzat takip ederek vatandaşların sorunlarına doğrudan cevap veriyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber