Samsun Belediyesi operasyonu davasındaki tutuklular serbest

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2007 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN (İHA) - Samsun'da, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 43 sanık, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu olarak yargılanan 4 kişi, ilk duruşmada tahliye oldu.

18 Nisan 2007 tarihinde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Başkan Vekili Adnan Bahadır ve müteahhit Hasan Uçak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 39'u tutuksuz toplam 43 sanıktan 40'ı duruşmada hazır bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanılan davanın ilk duruşmasına, Ankara'da olduğu için avukatı aracılığıyla mazeret dilekçesini mahkeme heyetine bildirdi. Duruşmaya katılan sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, 3 aydır tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, "Suçlamaların hepsine itiraz ediyorum. Beni rencide eden rüşvet alma iddiasıdır. Bu konuda savcılığın elinde delil yoktur. Bu suç, onur kırıcı bir durumdur. Bu suçu içime kabul edemiyorum. İnatla rüşvet aldığıma dair iddianame hazırlanmasını anlayamıyoruz. Samsunspor yönetimi masama geldi. Beni onlar arattırdı. Rüşvet alma suçlamasını hak etmiyoruz. Belediyenin bütün personeli burada yargılanıyor. Dünyada bunun bir örneği yoktur. Bu insanlar nasıl iş yapsınlar? Samsun hizmet alamıyor. İhale komisyonlarında görevim yoktur. Yüzlerce dosyayı bir günde bilir kişi incelemiş. Bilir kişi raporlarını kabul etmiyoruz.

Samsunspor ile ilgili yardım konusunda telefon dinleyen bilirkişi, 'burada para dönüyor' diyerek bizi suçlamıştır. 3 aydır içerideyim. Biz bunu hak etmedik. Hakan Polat, belediyemize iş makinesi bağışlayacağını söyledi. Daha sonra da iş makinesinin parasını bağışladı. Bu bağış, halledilen bir işin karşılığı değildir. Kendisini belediyeye bağış verdi. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı'nın avukatı yazılı beyanda bulunmak için mahkeme heyetinden süre isterken, Arlı ise suçlamayı kabul etmediğini ifade ederek, tahliyesini ve beraatini talep etti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adnan Bahadır, savunmasını yazılı olarak mahkeme heyetine sunarken, Kenan Şara'nın beyanlarına katıldığını ifade etti.

Bahadır, "4 konuda suçlanıyorum, ihaleye fesat karıştırma yetkim yok. Başkan olmadığı zaman yerine imza atmışımdır. Hasan Uçak ile ihale kamu ihale kanununa göre işlem yapılmıştır. Zimmet olabilmesi için ortada para olması lazım. Kamu vicdanına mahkum edildik. Kamuoyunda mağdur edildik. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Müteahhit Hasan Uçak ise üzerine atılan suçlamalı kabul etmeyerek, "Belediyeye kendi taş ocağımdan taş verdim. Bunu belediyeye satmışım gibi göstermişler. Suçlamalar doğru değildir. İhale yasaklılığım olmamıştır. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, suç vasfında değişme olma ihtimali üzerine Kenan Şara, Sefer Arlı, Adnan Bahadır ve Hasan Uçak'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber