Ulaştırma Bakanı, Nemrut'ta güneşin batışını izledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ULAŞTIRMA BAKANI YILMAZ, NEMRUT'TA GÜNEŞİN BATIŞINI İZLEDİ

- ULAŞTIRMA BAKANI İSMET YILMAZ:

- "KÜLTÜREL ESERLERİ KORUMAK VE GELİŞTİRMEK İÇİN DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

(FOTOĞRAFLI)

MÜCAHİT YOLCU

ADIYAMAN (İHA) - Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nın zirvesinde güneşin batışını izledi.

Adıyaman Havaalanı'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı'nı ziyaret etti. Adıyaman'da bulunan Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi ve Arsemia ören yerini gezen Yılmaz, daha sonra Nemrut Dağı'na tırmandı. Vali Halil Işık ile birlikte tarihi yerleri gezen Yılmaz, yetkililerden tarihi eserler hakkında bilgi aldı. 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykelleri inceleyen Yılmaz, burada bulunan yabancı turistlerle sohbet etti. Dünyada

güneşin en güzel doğup-battığı yer olan Nemrut Dağı'na hayran kalan Yılmaz, güneşin batışını turistlerle birlikte izledi.

Tarihi eserlerin korunmasının önemine dikkat çeken Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, "Nemrut Dağı'nın yolu çok güzel olmuş. Burada daha yapılacak çok şey var. Bu kültürel zenginliği hem ülkemizin insanına tanıtmak, hem de tüm dünya insanına tanıtmak lazım. Turizmde muhakkak ki çok önemli yol alındı. Turizmde dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız ancak kültürel eserlerimizi korumak ve geliştirmek için yapacak çok işimiz var. Fakat bunlar bir anda olmuyor, zaman gerekiyor. Türkiye'nin bugünü dünden,

yarını bugünden çok daha iyi olacaktır" dedi.

Adıyaman Valisi Halil Işık ise Nemrut Dağı'nda önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmasının başlayacağını kaydederek, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin çalışmalarının bitiminden sonra restorasyon çalışmaları başlayacak. Böylelikle Nemrut Dağı'nın bazı sıkıntıları giderilmiş olacak. Atatürk Barajı'nın yapılmasından sonra 2 bin yıllık eser bayağı bir tahribat içerisine girdi. Restorasyonla ilgili altyapı ve laboratuar çalışmaları gerçekleştirildi. Restorasyon kısa bir süre içinde başlayacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber