CHP Telekom özelleştirmesi iptali için mahkemeye gidiyor

Haber Giriş : 21 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Türk Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin yasanın bazı maddelerinin iptali için bu hafta içinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını bildirdi. Bağımsız Kamu Sendikaları Sendikası Genel Başkanı Resul Akay'ı TBMM'de kabul eden Koç, CHP Hukuk Komisyonu'nun Türk Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin yasa ile birlikte birçok yasaya ilişkin incelemelerini tamamladığını belirttti.

Ormanlar, madenler ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade ettiği ancak aynen kabul edilen memurların yargılanmasına ilişkin yasa başta olmak üzere birçok yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini kaydeden Koç, Türk Telekom ile ilgili dosyanın bu hafta, diğerlerinin de gelecek hafta içinde Anayasa Mahkemesi'ne götürüleceğini açıkladı.

CHP'nin Türk Telekom'un özelleştirilmesiyle ilgili yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürme konusundaki kararlılığını destekleyen Akay da, ?Sonuna kadar CHP'nin arkasındayız. Sezar'ın hakkının Sezar'a teslim edilmesi gerektiğine inanıyoruz. CHP'ye bu nedenle teşekkür etmek istiyoruz' diye konuştu.

HÜRRİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber