Harran Üniversitesi, yurt dışı doktora bursu veriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2007 15:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- HARRAN ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞI DOKTORA BURSU VERİYOR

FERHAT ÖZER

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Harran Üniversitesi, 7 fakültede 7 kişi için yurt dışı doktora bursu veriyor.

Harran Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 33. maddesi uyarınca araştırma görevlisi kadrosuna alınmak suretiyle doktora eğitimi için Harran Üniversitesi adına yurt dışına eleman göndereceği belirtildi.

Açıklamada, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri alanı için 1, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı alanı için 1, Mühendislik Fakültesi elektrik-elektronik alanı için 1, bilgisayar alanı için 1, Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji alanı için 1, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri alanı için 1, Sağlık Yüksek Okulu iç hastalıkları alanı için 1 olmak üzere toplam 7 kişiye yurt dışı doktorası verileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, başvuracak adayların Harran ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından sınava alınacağı duyuruldu.Yapılacak sınav sonucunda başarılı adaylar Araştırma Görevlisi kadrosuna alınarak doktora derslerini Amerika Birleşik Devletleri'nde (The State University of New York-Suny), tez çalışmalarını ise ağırlıklı olarak Türkiye'de tamamlayacak. Doktorasını tamamlayan eleman Harran Üniversitesi'nde görev alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber