Gökçek'in ?Okullar geç açılsın' önerisine Eğitim-Sen'den tepki...

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 06:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te bu hafta başlayacak su kesintileri nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in dile getirdiği ?Okulların açılışı bir ay ertelensin? önerisine ilk tepki Eğitim-Sen'den geldi. Başkan Alaaddin Dinçer, eğitim öğretim takviminin aksamasının doğru olmayacağını söyledi.

Gökçek'in ?Okullar 15 Ekim'de açılsın? önerisi, Eğitim-Sen'in tepkisini çekti. Sendika Başkanı Dinçer, eğitim öğretim takvimi engellenmeden okulların su sorununun çözülmesini istedi. Gökçek'in MEB'e sunacağı öneriyi değerlendiren Dinçer, Büyükşehir Belediyesi'ni kuraklığın uzun süreden beri gündemde olmasına karşın önlem almamakla suçladı.

Dinçer: 1.5 ay var

Dinçer, ?Yağmurun yağmasını Allah'a havale ederek susuzluk sorununun çözülmeyeceği ortada. Okulların açılmasına daha 1.5 ay var. Okulların ve öğrencilerin su sorunu bu süre içinde depo yapmak gibi önlemlerle çözülebilir. Eğitim öğretim takviminin aksamasını doğru bulmuyoruz.?

Valilik: Öneri gelmedi

Ankara Valiliği yetkilileri ise okulların bir ay geç açılması yönünde henüz Valiliğe ulaşmış bir talep ya da öneri bulunmadığını belirttiler. ?Bize bu yönde bir talep gelmedi? diyen Valilik yetkilileri, bu yönde bir başvuru olması halinde konunun değerlendirileceğini kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber