Meclis'te 6 partili döneme doğru

Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz seçimlerinde 3 partinin barajı aşıp milletvekili çıkarmasına rağmen yeni oluşan Meclis'te temsil edilen parti sayısının bu hafta içinde altıya çıkması bekleniyor.

22 Temmuz seçimlerinde 3 partinin barajı aşıp milletvekili çıkarmasına rağmen yeni oluşan Meclis'te temsil edilen parti sayısının bu hafta içinde altıya çıkması bekleniyor. DTP destekli bağımsız milletvekillerinin partiye geçmeleriyle birlikte Meclis'te temsil edilen parti sayısı 4'e çıkarken diğer bazı milletvekillerinin kendi partilerine geçmesiyle, DSP ve BBP de TBMM'de temsil edilmeye başlanacak.

20 bağımsız milletvekilinin dilekçelerini vererek DTP'ye geçmesiyle birlikte Meclis'te temsil edilen parti sayısı şimdiden 4 oldu. DSP'liler ve Yazıcıoğlu'nun tavrı ise yemin töreninden sonra netlik kazanacak.

Bağımsız milletvekillerinin partilere geçmesinin ardından Meclis'te dört bağımsız milletvekili kalacağı tahmin ediliyor. Bunlardan Ufuk Uras'ın ÖDP'ye geçmesi halinde temsil edilen parti sayısı 7'ye çıkacak ve en fazla bağımsızın seçildiği Meclis'te sadece üç bağımsız milletvekili kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber