Tüm Bel-Sen, 'toplu görüşmelerde yetkili sendika' davasını kazandı

Haber Giriş : 30 Temmuz 2007 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 15. İş Mahkemesi, kamuda 2006 toplu görüşmelerine yetkili olmadığı gerekçesiyle alınmayan KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen'in belediye işkolunda yetkili sendika olduğuna karar verdi.

Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Başar, yazılı açıklamasında, 2006'daki yetki belirleme sürecinde Çalışma Bakanlığı ve Bem Bir-Sen'in bağlı olduğu Memur Sen konfederasyonun yasaya aykırı davrandığını ve çok sayıda sahte üye tutanağının ortaya çıktığını ifade etti. Bu süreçte Tüm Bel-Sen yerine Bem Bir-Sen'in yetkili sendika olarak görüşmelere katılmasının sağlandığını kaydeden Başar, şöyle dedi:

"

Geçen yıl yetki belirleme sürecinde Çalışma Bakanlığı ve Bem Bir Sen tarafından birçok usulsüzlük yapılmış ve çok sayıda sahte belge ortaya çıkmıştı. Yetkimiz gaspedilmiş ve haksız bir biçimde yetkili sendika olarak Bem Bir Sen açıklanmıştı. Ankara 15. İş Mahkemesi bu haksızlığa dur dedi ve yetkili sendikanın Tüm Bel Sen olduğuna karar verdi.

Bakanlık bürokratlarının ve yandaş sendikanın el ele vererek, sahte tutanaklarla ve usulsüz uygulamalarla almaya çalıştığı yetki sonuçta gerçek sahibine teslim edildi. Bakanlık bürokrasisi ve yandaş sendika suçüstü yakalandı.

Bir yıldır yetkili sendika olduklarını açıklayanlar şimdi bu karara ne diyecekler. Maske düştü, gerçek ortaya çıktı. Yetkili ve etkili sendika Tüm Bel Sen'dir.

Hükümet, toplu görüşme masasında kendilerine ?sorun çıkaran?, yani kamu emekçilerinin hakkını arayan, hükümetin verdiğine razı olmayan sendikalar istenmiyor. İşte bu nedenle, mücadele eden, kamu emekçilerinin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunan sendikaları bir şekilde etkisiz kılmak istiyor.

Ancak, yeni bir toplu görüşme sürecinin yaklaştığı bu süreçte, hiç kimse kamu emekçilerinin gerçek sendikalarını yok sayamayacaktır.

"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber