Milletvekilleri odalar için bugün kura çekecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23. Dönem milletvekillerinin odaları, bugün TBMM Geçici Başkanlık Divanında yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.

Alınan bilgiye göre, en yaşlı üye sıfatıyla geçici başkanlık yapacak olan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ başkanlığında AK Parti, CHP, MHP ve DTP temsilcileri, TBMM Divan Salonunda bir araya gelerek, milletvekillerinin oda kuralarını çekecek.

TBMM Başkanlık Divanının daha önce aldığı kararlara göre, 22. Dönemden yeniden milletvekili seçilenler isterlerse kuraya girmeden eski odalarını kullanabilecek. Ayrıca, TBMM Başkanlığı yapanlar da kuraya girmeden istedikleri odayı seçebilecek. Bu durumda Bülent Arınç, TBMM Başkanı olmaz ise milletvekili olarak istediği odaya seçme hakkına sahip. Eski başbakan ve Meclis başkanlarından Yıldırım Akbulut da aynı uygulamadan yararlanmıştı.

Eski başbakanlardan Rize'den bağımsız milletvekili seçilen Mesut Yılmaz, BBP Genel Başkanlığından istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili seçilen Muhsin Yazıcıoğlu ile ÖDP Genel Başkanlığından istifa ederek İstanbul'dan bağımsız milletvekili seçilen Ufuk Uras'ın kuraya dahil edilemeden oda seçmeleri, TBMM Geçici Başkanlık Divanının onayına sunulacak.

Divanın onaylanması durumunda eski genel başkanlar ile Mesut Yılmaz istedikleri odayı seçebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber