Piyasalar ne bekliyor?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD borsalarında yaşanan sert dalganın devamı, bugün Avrupa borsalarında ve İMKB'de yaşanıyor. İlk etapta endeksin 50,500'e kadar gevşemesi yönündeki beklentilerini dile getiren piyasa uzmanları, gün içinde yine Frankfurt Borsası ve Dow Jones Future'larının izleneceğini ve buna göre hareket edileceğini belirtiyor.

Endeksin 50,500 desteğini aşağı doğru kırması durumunda düzeltmenin nihai hedefi olan 3.7 cente (48,500 puan) kadar sürmesinin beklenebileceğini savunan uzmanlar, Ayrıca bugün ABD'de açıklanacak ISM verilerinin de piyasalara yön vereceğini kaydediyor.

Piyasalarda, özellikle düzensiz seyreden mortgage ve kredi piyasalarını idare edecek kadar sermayesi olmayan hedge fonlarda çöküşlerin devam edeceğinden endişe ediliyor.

"GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER FAZLA ETKİLENMEDİ"

Danimarkalı Danske Bank'ın hazırladığı raporda "Henüz gelişmekte olan ülkelerin bu dalgadan çok fazla etkilenmediğine dikkat çekildi. Bu durumun fazla uzun sürmesinin beklenmediği görüşü dile getirildi. Gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye, Güney Afrika, Macaristan ve İzlanda ile özel olarak ilgilendiklerini belirten Danske Bank, "Bu ülkelerin büyük cari açıkları ve dolayısıyla fonlanma ihtiyaçları var. Eğer kredi koşullarındaki bozulma sürerse, cari açıklarını kapatmak için fon bulma konusunda sıkıntıya düşebilirler. Sonuç olarak bu ülke piyasalarında ağır bir baskı oluşabilir ve bu durum kesinlikle bir alım fırsatı olarak algılanamaz..." yorumunu yaptı.

Kredi pazarı ile ilgili endişelerin tekrar gündeme gelmesiyle uluslararası piyasalarda riskten kaçışın hızlandığını belirten raporda, riskten kaçış eğiliminin geçtiğimiz sene mayıs-haziran döneminde yaşanan dalgalanmadan daha ciddi olduğuna işaret edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber