Urla Belediyesi'nde yolsuzluk; 13 kişi adliyeye sevk edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2007 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Urla Meydan Projesi, zimmete para geçirme iddiası ve URİT şirketinin muhasebe bürosunda çıkan yangınla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Urla Belediye Başkanı M.S.K. ile aralarında iş adamlarının da bulunduğu 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Urla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Urla Belediye Başkanı M.S.K, yardımcısı H.H.Ö. ve bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu kişilerle ilgili çalışma başlatıldı.

Urla Meydan Projesi, zimmete para geçirme iddiası ve Urla Belediyesine ait URİT şirketinin muhasebe bürosunda çıkan yangınla ilgili 3 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takip yapıldı.

Çok sayıda kişinin telefonunun da dinlendiği çalışmanın ardından 3 gün önce başlatılan operasyonda, Urla ve İzmir'de tespit edilen adreslere baskın düzenlendi.

Yaklaşık 100 polisin katıldığı operasyonlarda Urla Belediye Başkanı M.S.K, Başkan Yardımcısı H.H.Ö, Çeşme Belediye Başkanının akrabası olduğu bildirilen H.E.T, iş adamları N.G. ve A.O. ile R.B, R.E, H.Ö, N.M, C.A, M.Ç.O, M.K.Ö, M.D, E.F.T, O.K.D, O.S.T, Y.Ö, İ.Y. ve kimliği açıklanmayan bir kişi gözaltına alındı.

Zanlılardan E.F.T, O.K.D, O.S.T, Y.Ö. ve İ.Y'nin cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldığı, gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan kişinin ise olayla ilgili bulunmadığı belirlendiğinden polis tarafından serbest bırakıldığı bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 13 kişi, Urla Adliyesine sevk edildi. Operasyonda ele geçirilen evrakta çuvallara doldurularak adliyeye götürüldü.

-OLAY-

Urla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 gün önce gerçekleştirilen operasyonda, Urla Meydan Projesi, zimmete para geçirme iddiası, URİT şirketinin muhasebe bürosunda çıkan yangınla ilgili Urla Belediye Başkanı M.S.K. ve Urla Belediye Başkan Yardımcısı H.H.Ö ile bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturmayı yürüten İzmir Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Urla Meydan Projesi'ni kazanan firmanın Bornova ilçesindeki deposuna yaptığı baskında çok miktarda belge bulmuş, belgelerin arasında Urla Belediyesine ait URİT şirketinin bazı muhasebe kayıtlarının bulunduğu anlaşılmış, bu belgelerin, 6 ay önce çıkan yangında yandığı bildirilen ve olayla ilgili soruşturmayı yürüten müfettişlerin aylardır incelemek için aradığı belgeler olduğu öne sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber