İstanbul'da pazartesi tekrar yağış ihtimali var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2007 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte hafta sonuna kadar yağış beklenmediğini, ancak Pazartesi gününden itibaren tekrar yağış ihtimalinin bulunduğunu bildirdi.

İstanbul'da gece görülen yağışlarla ilgili AA muhabirine bilgi veren Yıldırım, yağışların özellikle Anadolu yakasında yoğun olarak görüldüğünü söyledi.

Yıldırım, bu yağışta metre kareye düşen en yüksek yağış miktarının 26,6 kilogram ile Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı bölgesi olduğunu dile getirerek, bu miktarın Göztepe'de 10, Eminönü'nde 8, Şile ve Kartal'da 5, Samandıra'da 4 ve Bakırköy'de 2 kilogram olarak ölçüldüğünü aktardı.

Anadolu yakasında bugün kısa süreli yağışların görülebileceğini ifade eden Yıldırım, "Hafta sonuna kadar yağış yok. Pazartesi itibarıyla tekrar yağış ihtimali var" dedi.

Yıldırım, İstanbul'un yeterli olmamakla birlikte alması gereken yağışı aldığını belirterek, şöyle devam etti:

"İstanbul geneline baktığımız zaman yağışların 10-26 kilogram arasında değiştiğini görüyoruz. Özellikle Anadolu yakasında yağışların daha fazla olduğu görülüyor. Tabii Ömerli civarında yağışların 26,6 kilogram olması özellikle barajlar açısından biraz daha faydalı olmuştur. Ancak şu an için yağışlar normallerin altında devam ediyor. Temmuz ayında da normallerin altındaydı. Ağustos ayı için herhangi bir yorum yapmak doğru olmaz ama 6 aylık bir değerlendirme yapıldığında, yağışların yüzde 50 civarında normallerin altında seyrettiğini görüyoruz." Hava sıcaklıklarının ise yarından itibaren tekrar bir kaç derece artacağını anlatan Yıldırım, "Sıcaklıklar şu anda mevsim normallerine indi, 28 derece civarında. Yarın parçalı bulutlu bir hava ile 31 derece sıcaklık bekliyoruz. Cumartesi günü sıcaklık yine 30 derece civarında olacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber