Türk öğrencilerin büyük başarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TÜRK ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK BAŞARISI

- TÜBİTAK ÖDÜLLÜ ÖĞRENCİLER ULUSLARARASI OLİMPİYATLARDAN MADALYA İLE DÖNDÜ

DUYGU BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - TÜBİTAK tarafından düzenlenen sınavlar ve olimpiyat kampları sonucunda olimpiyat takımına seçilerek Türkiye'yi temsil eden öğrenciler, 2007 yılı Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda kazandıkları altın, gümüş ve bronz madalyalarla Türkiye'nin gururu oldular.

TÜBİTAK ödüllü öğrenciler mayıs, haziran ve temmuz aylarında Rodos, Bulgaristan, Moldova, İran, Kanada, Rusya ve Vietnam'da düzenlenen olimpiyatlarda derece aldılar. Dereceye giren öğrencilerin aldıkları başarılar şöyle:

"24 Nisan-02 Mayıs 2007 tarihleri arasında Rodos'ta düzenlenen 24. Balkan Matematik Olimpiyatı'na ülkemiz adına bu yıl Cafer Tayyar Yıldırım, Melih Üçer, Süreyya Emre Kurt, Burak Sağlam, Semih Yavuz ve Tuğba Uzluer katıldı. Olimpiyat sonunda, Cafer Tayyar Yıldırım altın, Süreyya Emre Kurt gümüş, Melih Üçer, Semih Yavuz ve Tuğba Uzluer de bronz madalya kazandılar.

25-30 Haziran 2007 tarihleri arasında Shumen/Bulgaristan'da düzenlenen 11. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'na ülkemiz adına bu yıl Mustafa Çomoğlu, Muhammed Said Gündoğan, Ali Şengül, Fatih Atalı, Elif Güner ve Polat Polatkan gitti. Olimpiyat sonunda, Mustafa Çomoğlu ve Muhammed Said Gündoğan altın, Fatih Atalı, Elif Güner ve Polat Polatkan gümüş ve Ali Şengül bronz madalya kazandılar.

7-13 Temmuz 2007 tarihleri arasında Moldova'da düzenlenen 15. Balkan Bilgisayar Olimpiyatı'na ülkemiz adına bu yıl Kaan Soral, Ahmet Rıdvan Doğan, Burak Şimşek ve Arif Oğuz Yıldız katıldı. Kaan Soral ve Ahmet Rıdvan Doğan bronz madalya kazandılar. 13-22 Temmuz 2007 tarihleri arasında İsfahan/İran'da düzenlenen 38. Uluslararası Fizik Olimpiyatı'na ülkemiz adına bu yıl Onur Örnek, Hakan Atakişi, Yusuf Büyükdağ, Aykut Argun ve Belemir Çoban gönderildi. 38. Uluslararası Fizik Olimpiyatı'nda, Onur Örnek altın

ve Belemir Çoban bronz madalya; Hakan Atakişi, Yusuf Büyükdağ ve Aykut Argun mansiyon ödülü kazandılar. 15-22 Temmuz 2007 tarihleri arasında Saskatoon/Kanada'da düzenlenen 18. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı'na ülkemiz adına bu yıl Mehmer Neşet Özel, Mehmet Tekden, Alp Buğra Başat ve Ecem Zeliha Ergün katıldı. Tüm öğrencilerimiz gümüş madalya kazandılar.

15-24 Temmuz 2007 tarihleri arasında Moskova/Rusya'da düzenlenen 39. Uluslararası Kimya Olimpiyatı'na ülkemiz adına bu yıl Doğukan Dikmen, Mehmet Vural, Ahmet Selim Han ve Hande Boyacı katıldı. Hande Boyacı altın; Doğukan Dikmen ve Ahmet Selim Han bronz madalya kazandılar.

19-31 Temmuz 2007 tarihleri arasında Hanoi/Vietnamda'da düzenlenen 48. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'na ülkemiz adına bu yıl Cafer Tayyar Yıldırım, Melih Üçer, Süreyya Emre Kurt, Burak Sağlam, Semih Yavuz ve Tuğba Uzluer gönderildi. Cafer Tayyar Yıldırım altın; Melih Üçer ve Süreyya Emre Kurt gümüş; Burak Sağlam ve Semih Yavuz bronz madalya; Tuğba Uzluer mansiyon ödülü kazandılar."

Uluslararası olimpiyatlarda derece alan öğrencilere TÜBİTAK tarafından para ödülü veriliyor. Olimpiyat takımlarında yer alarak üniversitelerimizin doğa bilimleri, mühendislik ve teknoloji, tıbbi bilimler ve tarımsal bilimler ile ilgili bölümlerinden birine kayıt yaptıran öğrenciler, TÜBİTAK'ın üniversite lisans bursiyeri olmaya hak kazanıyor. Ayrıca olimpiyat takımlarına seçilen öğrenciler ÖSS'ye girdikleri yıl, bir defaya mahsus olmak üzere uluslararası yarışmada aldıkları derecelerle orantılı ek katsayı

uygulamasından; bu olimpiyatlarda altın, gümüş veya bronz madalya kazananlar ise üniversitelere sınavsız yerleştirilme olanaklarından yararlanabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber