Ebeye yumruk atan hasta yakınına gözaltı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacı BULUT/BARTIN, (DHA)

BARTIN Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ablası doğum yapan Havva T., doğumhaneden çıkmasını isteyen ebe Sabriye Şafak Özsoy'un boğazını sıkıp, gözüne yumruk attı.

Olay, 30 Temmuz'da meydana geldi. Hastanede 7 yıldan bu yana ebe olarak görev yapan Sabriye Şafak Özsoy, iddiaya göre Emine Akarsu'ya doğum yaptırdığı sırada, hastanın kardeşi Havva T. doğumhaneye girdi. Özsoy, ablasının doğumunu izlemek isteyen Havva T.'ye doğumhaneye izinsiz girilmesinin yasak olduğunu belirterek, dışarı çıkmasını istedi. Havva T. dışarıya çıkmak istemeyince çıkan tartışmada, ebe Özsoy'un boğazını sıktıktan sonra gözüne yumruk attı. Bartın Devlet Hastanesi'nden 10 günlük iş göremez raporu alan ebe Özsoy'un şikayeti üzerine Havva T. gözaltına alındı. Havva T., Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, savcılık olayla igili soruşturma başlattı.

Bugün hastane önünde toplanan Türk Salğık Sen Bartın Şubesi üyeleri, ebe Özsoy'a yapılan saldırıyı kınadı. Türk Sağlık Sen Bartın Şube Başkanı Ziya Turhan, birkaç ay önce de yine aynı hastanede görevli bir doktorun evine giderken saldırıya uğradığını belirterek, ?Bu saldırıyı kınıyoruz. Bakanlık ve kurum idarecileri bu olaylar karşısında neden sessiz kalıyor? Yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber