Hastasını 20 dakika bekleten doktora 6 ay hapis

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir hakim, eşini şiddetli baş ağrısı nedeniyle Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi'ne götürdü. Doktor 20 dakika bekletti

Elmadağ Sulh Ceza Mahkemesi, migren hastası olan ve baş ağrısı şikayetiyle acil servise gelen hakimin eşini 20 dakika bekleten doktoru görevi ihmal suçundan 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Elmadağ'da hakim Mustafa Kara, Elmadağ Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüğü eşinin muayene edilmemesi nedeniyle doktor Şirin Ender'den şikayetçi oldu.

Ya kalp krizi olsaydı

Kara, şikayet dilekçesinde migren hastası olan eşi Döndü'nün şiddetli baş ağrısı çekmesi üzerine Elmadağ Devlet Hastanesi Acil Polikliniğine gittiklerini, hemşirenin tansiyonunu ölçtüğünü ve doktorun işi olduğunu söyleyerek kendilerinden beklemelerini istediğini anlattı. Kara, 45 dakika beklemelerine rağmen doktorun gelmediğini, bu sırada hemşireye 'Eşim kalp krizi geçiyor olsa idi çoktan ölmüştü' dediğini, hemşirenin de 'Kalp krizi geçirseydi doktor çoktan gelirdi' dediğini belirtti. Eşinin ağrıları arttığı için beklemekten vazgeçtiklerini ve özel bir muayenehaneye gittiklerini belirterek acil servisin nöbetçi doktorundan şikayetçi oldu. Doktor Şirin Ender ise hemşirenin hasta ile ilgili kendisine ?baş ağrısı şikayeti var, tansiyonu normal, bilinci açık? bilgisini verdiği için acil değil poliklinik hastası olduğu kanaatine vardığını söyledi.

Kararda, her ne kadar doktorun acil hasta olup olmadığına karar verme yetkisi olsa da en azından 1-2 dakika gibi kısa bir süre hastayı görüp onu ve yakınlarını rahatlatması gerektiği kaydedildi. Mahkeme bu gerekçeyle doktoru görevi ihmal suçundan 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Ceza doktorun iyi hali nedeniyle 3 bin YTL para cezasına çevrildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber