Eğitim-Sen: Ek Ders ücreti en az 10 YTL olmalı

Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yeni hükümetin emekçilerle birlikte öğretmenlerin de durumunu düzeltmesi gerektiğini belirterek, "Öğretmenlerin reel ücretlerindeki aşınmayı telafi edecek bir maaş artışı gerçekleştirilmeli. Ek ders ücretleri de en az 10 YTL olmalıdır" dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretmenlerin ekonomik durumunu değerlendirdi.

Son beş yılda öğretmenlerin önceki yıllara göre daha hızlı yoksullaştığına dikkat çeken Dinçer, "2002 yılında bir öğretmen, aldığı maaş ile aylık giderlerinin yüzde 52'sini karşılarken, 2007 yılında bu oran yüzde 45'e düştü. Öğretmenlerin aldıkları maaş yoksulluk sınırının bile altında seyretmiştir" diye konuştu.

2002 yılında milletvekillerinin öğretmenlerden 7.6 kat daha fazla maaş aldığının altını çizen Dinçer, şöyle konuştu:

"Zaman içinde öğretmenin maaşı 551 YTL'den 940 YTL'ye yükselirken, milletvekillerinin maaşı 4 bin 200 YTL'den 8 bin 500 YTL'ye yükseldi. Aradaki uçurumda 9 kata çıktı. Son beş yılda açlık sınırında olanların sayısı yüzde 91.4 artarken, yoksulluk sınırındakilerin sayısı da yüzde 104 oranında yükseldi."

-EK DERS ÜCRETİ NET 10 YTL'DEN AZ OLMAMALI-

Bu yılki toplu görüşmelerin hükümetin kurulma aşamasında gerçekleştirileceğinin altını çizen Dinçer, yeni hükümetin emekçilerle birlikte eğitim emekçilerinin de durumunu düzeltmesi gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerin reel ücretlerindeki aşınmayı telafi edecek bir maaş artışı gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Dinçer, "Sosyal haklarda da iyileştirme yapılmalı. Ayrıca, ek ders ücretleri de net 10 YTL'nin altına düşmemelidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber