9 Ağustos 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 09 Ağustos 2007 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS BAŞKANI SEÇİLİYOR

-TBMM 23. Dönem Meclis Başkanlığı için oylama yapılıyor.

-Başkanlık için başvuran toplam 3 aday bulunuyor. AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay ve Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Meclis Başkanlığı için yarışacak. Adayların iki turda seçilebilmesi için 367 oy gerekli. 3. turda ise salt çoğunluk, 4. turda en fazla oy alan ilk iki aday arasından Başkan seçilecek.

-Meclis Danışma Kurulu, sabah saatlerinde toplanacak. Toplantıda, Meclis Başkanlığı seçimi turlarının aynı gün içinde yapılması önerilecek. Oylama saat 15.00'te başlayacak.

-TOPTAN DESTEK TURUNA ÇIKIYOR

Toptan, saat 10.30'da DSP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Zeki Sezer ile bir araya geldikten sonra saat 11.00'de CHP saat 12.00'de de DTP Genel Merkezi'ne gidecek. Toptan saat 13.00'te de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Meclis'teki odasında ziyaret edecek.

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP MYK toplantısı yapılıyor. Dün yapılan toplantıda Meclis Başkanlığı için isim belirlenmesinin ardından bugün de 5 grup başkan vekilliği, TBMM katip üyelikleri ve idare amirlikleri için seçimler yapılacak. (Saat:11.00)

-ANKARA'NIN SU SORUNU BÜYÜYOR

-Susuzluk Ankara'daki hastaneleri de vurmaya başladı. Ana dağıtım borularının patlamasıyla 5 gün boyunca su verilmeyen Ankara'da bazı hastaneler su kesintileri nedeniyle hasta kabul etmiyor.

-Ankara'da yaşanan su sıkıntıları nedeniyle yapılan protestolar da devam ediyor. "Geleceğimizi İstiyoruz Ankara Girişimi" Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapacak. (Saat:12.30)

-TZOB, KURAKLIK RAPORUNU AÇIKLIYOR

-Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemri Bayraktar, kuraklıktan kaynaklanan zararın ayrıntılarını ve yapılması gerekenlerin değerlendirildiği kuraklık raporunu açıklayacak. (Saat:11.00)

--SEYRANTEPE İHALE İLANINA 13 AĞUSTOS'TA TEKRAR ÇIKILACAK

-Gerekli rekabet ortamının oluşmaması nedeniyle 1 Ağustos'ta iptal edilen Seyrantepe İhalesi ilanına 13 Ağustos'ta tekrar çıkılacak. TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, ihalenin 25 Ağustos'a kadar yetiştirilecek.

-OTELLERE ENERJİ YÖNETİCİSİ GELİYOR

-Elektrik ve diğer enerji türlerini kontrolsüzce kullanmakla suçlanan otellere, endüstriyel işletmelere, kamu, hizmet ve ticari binalara enerji yöneticisi geliyor. Yöneticiler, bu yerlerde enerjinin tasarruflu kullanılmasını sağlayacak projeler üretecek ve çalışanları bilgilendirecek.

-TURKCELL YIL SONU HEDEFLERİNİ AÇIKLIYOR

-Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin ikinci çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte 2007 yılının ilk altı ayını ve yılsonu hedeflerini Turkcell Tepebaşı Plaza'da düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak.

-Turkcell'in ikinci yarıdaki gelirleri yüzde 29 artışla 1.5 billion milyar dolara çıktı.

-Abone sayısı yüzde 13 artışla 33.8 milliona ulaştı

-Turkcell'in Ukrayna'daki yan kuruluşu Astelit'in geliri de yüzde 178 artışla 54.8 million dolara yükseldi.(Saat:10.00)

-BAŞESGİOĞLU TÜRK-İŞ'TE

=Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'ı ziyaret edecek. (Saat:10.00)

-TOBB MEDYA VE İLETİŞİM MECLİSİ TOPLANIYOR

-TOBB Türkiye Medya ve İletişim Meclisi, Başkan Vahap Munyar başkanlığında toplanıyor. Toplantıda, Meclis'in çalışmalarıyla medyanın durumu görüşülecek. (Saat:13.30)

-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da toplantının bir bölümüne katılacak. (Saat:14.30)

-RUMLAR PETROL KRİZİNDE ABD VE İNGİLTERE'DEN DESTEK ALMIŞ

-Rum Ticaret Bakanı Michaelides, Akdeniz'de petrol arama konusunda ?Türkiye'nin tehditlerine boyun eğmeyeceğiz? derken Lefkoşa'daki ABD ve İngiltere Büyükelçilerinin, ?Kıbrıs'ın (Rum Kesimi) egemen haklarının tartışılmayacağı? açıklamalarından cesaret aldığını söyledi.

-AKIL HASTALARINA, EVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI İŞLEMİYOR

-Yargıtay, eşine şiddet uygulayan kocanın akli dengesinin bozuk olduğunu tespit eden mahkemenin, ?evden uzaklaştırma kararı' verilmesine yer olmadığına dair kararını onadı. Akli dengesinin bozuk olduğu doktor raporuyla tespit edilen kadınlar, eşlerinden şiddet görse de evden uzaklaştırma talebinde bulunamayacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber