Belediye TEDAŞ'ın suyunu kesince TEDAŞ da elektriği kesti

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 06:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeyle Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) arasındaki 'tutanaklar savaşı' belediyeyi elektriksiz TEDAŞ'ı susuz bıraktı!

Mersin'in Anamur ilçesindeki kurumlar savaşı, CHP'li belediyenin Kültür ve Turizm Festivali düzenlemesiyle başladı. Festival 4-5

Ağustos'ta Dragon Parkı'nda düzenlendi. Anamurlular Ferhat Göçer ve Funda Arar'la coştu.

Festivalin bitmesinden sadece bir gün sonra TEDAŞ Anamur İşletme Müdürlüğü ekipleri, 'festival alanında kaçak elektrik kullanıldığı gerekçesiyle' tutanak tuttu. Belediye'yse buna misilleme olarak kaçak su kullandığı gerekçesiyle yeni yapılan TEDAŞ binasının suyunu kesti.

TEDAŞ, bu kez 'bakım-onarım gerekçesiyle' belediye binasına elektrik sağlayan hattı kesti. Aynı hattan beslenen kaymakamlık ve adliye de elektriksiz kaldı. Festival alanına elektrik hattının TEDAŞ görevlilerince getirildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Suphi Alp öfkeli:

"Biz kişisel etkinlik yapmıyoruz ki. İlçemizin tanıtımı için bu festivali düzenledik. Elektriği bağlayan görevliler sayaç takabilir ya da iki günlük parayı tahsil edebilirlerdi. Ama bize hırsız muamelesi yaptılar, Festival alanında iki jeneratörle takviye yaptık. Söylenseydi tüm elektriği jeneratören elde ederdik." Peki TEDAŞ binasının suyu misilleme amacıyla mı kesildi? Alp reddetti: "Yapılan genel taramalarda TEDAŞ 'ın su abonesi olmadığı ortaya çıkmıştı. Prosedürü yerine getirerek yasal işlemleri başlattık."

TEDAŞ: Ceza yolda

TEDAŞ İlçe Müdürü Hikmet Erbil'se ceza konusunda ısrarlı. Erbil, "Elektriğin kaçak olduğunu belirleyince tutanak düzenlendi. Ceza işlemi bir hafta sonra belediyeye tebliğ edilecek. Ekiplerimiz festival alanına elektrik bağlamamıştır. Konu tamamen bilgimiz dışında" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber