15 sabıkası olan yankesici kız Tuğcu'yu çarpınca tutuklandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'daki Sosyete Pazarı'nda eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun cüzdanını çalan yankesici, 2 saatte yakalandı. Alev Y. adlı 16 yaşındaki zanlının, hırsızlık suçundan 15 sabıkası olduğu ortaya çıktı.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan sanık daha sonra mahkemeye sevk edildi. Bugüne kadar olduğu gibi yine serbest bırakılmayı bekleyen Alev Y., hakimin kararıyla hayal kırıklığına uğradı. 18 yaş altı çocukları genellikle tutuksuz yargılayan mahkeme, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı'nı çarpan yankesiciyi tutuklayarak hapse gönderdi.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun yankesici kurbanı olması üzerine polis olayın geçtiği bölgeyi güvenlik çemberi altına aldı. Sosyete Pazarı'nın tüm giriş çıkışları kontrol altına alındı. Bölge karakol ekiplerinin yanı sıra Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri pazarda kuş uçurtmadı. Yankesicilik ekipleri şüpheli gördükleri çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Giriş-çıkışları tutan polis zanlının pazardan çıkmasına fırsat vermedi. Güven Timleri pazarda yankesicilikten sabıkalı Alev Y.'yi gözaltına alınca olay çözüldü. Tülay Tuğcu'nun polise beyan ettiği cüzdanı, kredi kartları ile parası zanlının üzerinde bulundu. Tuğcu'yu çarpan yankesici Alev Y.'nin genel bilgi toplama kayıtlarındaki suç kaydı incelemesinde ise tam 15 sabıkası çıktı. Alev Y.'nin sabıka kayıtlarının büyük bölümünün ise Samsun ve çevre illerde olduğu saptandı. 15 sabıkası olan küçük yankesici, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince dün adliyeye çıkarıldı. 18 yaşın altında olduğu için tutuksuz yargılanması beklenen Alev Y. hakkında mahkemeden ilginç bir karar çıktı. Daha önce 18 yaş altı çocukların tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme, bu defa yankesici eski Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı çarpınca tutuklanmasına karar verdi. Alev Y. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber