Okullarda kayıt rezaleti sivil müfettisten kacmadı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Ağustos 2007 06:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in talimatıyla iki ay önce başlatılan sivil kıyafetli teftiş uygulamaları ilk sonuçlarını verdi. Kılık değiştirerek koyduğu yasaklara uygunluğu denetleyen Padişah 4'üncü Murat gibi veli kılığında okul denetimi yapan müfettişler dört okulun idarecileri hakkında soruşturma başlatırken bir de bağış skandalını ortaya çıkardı. Bahçelievler Yenibosna İlköğretim Okulu Aile Birliği'ndeki Ü. B isimli muhasebeden sorumlu veli üye, okul adına topladığı bağışları makbuza eksik işlerken okulda denetim yapan ilçe milli eğitim müdürüne yakalandı.

MASRAFINI ÇIKARTIYORMUŞ

Müfettişlerin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Ata Özer, ?Yenibosna İlköğretim Okulu Aile Birliği üyesi Ü.B.'nin kayıt sırasında velilerden aldığı 50, 75 ve 100 YTL'lik bağışları, makbuza 5, 7,5 ve 10 YTL olarak yazdığını da sivil müfettişlerimiz belirledi? dedi. Olayın tespit edilmesinin ardından müfettişlerce ifadesi alınan okul aile birliği üyesi Ü.B.'nin kendisini, ?Okul birliğinden maaş almadığım için bu yolla hakkım olan parayı almak istedim. Yol param ile masraflarımı karşılamak istiyordum? diye savunduğunu da söyleyen Özer, bu tür hareketlere göz yumulmayacağının altını çizdi. Okulu dolandıran Ü.B.'nin görevine son verildiğini de dile getiren Özer, ?Yapılan araştırma gösteriyor ki Yenibosna İlköğretim Okulu'nda çok sayıda veliden bağış alınmış, fakat bağışların makbuzlarında yolsuzluk yapılmıştır. Buradan velilere sesleniyorum, sizden kim zorla bağış alıyorsa ya da aldığı bağış miktarını tam olarak makbuzlara yansıtmıyorsa bize şikayet edin gereğini yapalım?

Yenibosna İlköğretim Okulu'ndaki tadilat çalışmaları sürerken, okul aile birliğinin olay sonrasında okulun giriş bölümüne okula bağış yapılması için bir bankada açılan hesap numaraları bulunan kağıdı astığı görüldü. Erdinç AKKOYUNLU / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber