Baro, gar binası için yargıya gidiyor

TCDD Gar Misafirhanesi'nin Medipol Üniversitesi'ne verilmesini eleştiren Ankara Barosu, "TCCD Gar Yerleşkesi'nin parçalanarak içindeki kültür varlıklarının tahsis biçiminin değiştirilmesine yönelik uygulama, Ankara'nın son yıllarda kültürel ve mekansal olarak yoksullaştırılması politikalarının devamı niteliğindedir. Bu uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir" çağrısı yaptı. Baro, gerekli yasal yollara başvuracağını da duyurdu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2019 15:17, Son Güncelleme : 02 Ağustos 2019 15:18
Baro, gar binası için yargıya gidiyor

Ankara Barosu, 1928 yılında yapılan tarihi Ankara Garı Yerleşkesi içerisinde bulunan TCDD misafirhanesinin Medipol Üniversitesi'ne verilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Ankara Garı, üst soyumuzun olduğu kadar bizimdir, bizim olduğu kadar da çocuklarımızın olacaktır" denilen açıklamada, "TCCD Gar Yerleşkesi'nin parçalanarak içindeki kültür varlıklarının tahsis biçiminin değiştirilmesine yönelik uygulama, Ankara'nın son yıllarda kültürel ve mekansal yoksullaştırılması politikalarının devamı niteliğindedir. Bu uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir" ifadeleri kullanıldı.

"Kültür varlıklarının bir protokolle TOKİ'ye, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ve onların aracılığıyla da üçüncü kişilerin kullanımına devredilmesine yönelik uygulama kültür varlıklarının özelleştirilmesi niteliği taşımaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber