Hamile kadına sayaç görevi

Artvin'in Belediye Başkanı Demirhan Elçin, 6,5 aylık hamile A.S. isimli kadını kilometrelerce yürümek zorunda kaldığı sayaç okuma görevine atadı. A.S. durumunu belediyeye bildirmesine rağmen bir sonuç alamadı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Ağustos 2019 08:03, Son Güncelleme : 07 Ağustos 2019 13:49
Hamile kadına sayaç görevi

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, göreve gelir gelmez skandal bir karara imza attı. Belediyede çalışanı 6 kadrolu kadın çalışan A. S. mobbing baskıyla istifa ettirmeye zorlayan CHP'li Başkan Elçin bunda başarılı olamayınca kadınları su sayacı okuma görevine verdi. Sokak sokak su sayacı okuyacak olan kadınlardan birinin 6,5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

ÖNCE İSTİFAYA ZORLANDI

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin göreve geldikten sonra belediye personeline mobbing baskı uygulayarak istifa ettirmeye çalıştığı öğrenildi. İstifa etmek istemeyen personelin ise uzmanlık alanları dışında çalışmaya zorlanıyor.

6,5 AYLIK HAMİLE

  • Belediye yönetimi tarafından 6 kadın personel su sayacı okuma görevine görevlendirildi. Su sayacı okuma görevine verilen kadın personelden birinin 6,5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. 6,5 aylık hamile kadının durumunu Belediye yönetimine bildirmesine rağmen hiçbir geri adım atılmadı.

    KADINLARDAN NE İSTİYORSUN!

    Ayrıca belediye yönetimi çok sayıda sağlık problemi olan ve temizlik maddelerine karşı rahatsızlığı bulunan bir kadın personelin ise temizlik işlerine verildiği öğrenildi. Kadın personelin rahatsızlıklarını belgeleriyle birlikte yönetime sunduğu, burada alışması durumunda hayat tehlikesinin olabileceğini belirtmesine rağmen gerekli hiçbir yaptırımın uygulanmadığı anlaşıldı.

    Fatih Özer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber