Tren kazası için ilk suç duyurusu Pazartesi...

Haber Giriş : 24 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Hakları derneği, tren kazası nedeniyle yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacak. Öte yandan, Hür Anadolu Ulaşım Sen, görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Pamukova'da meydana gelen tren kazası öncesinde bilim adamları ve uzmanların uyarılarını dikkate almadıkları, tüketicinin güvenlik hakkını ve insan yaşamını hiçe saydıkları iddiasıyla yetkililer hakkında Pazartesi günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.

Hür Anadolu Ulaşım Sen, görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkında suç duyurusunda bulunacak. Hür Anadolu Ulaşım Sen Genel Başkanı Yavuz Zegerek, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, altyapısı hazırlanmadan hızlandırılmış tren projesinin hayata geçirildiğini, bu konuda yapılan uyarıları yönetimin dikkate almadığını savundu. Zegerek, "Yönetim şaşkın ve tren personelini suçlayıcı tavır içindedir. Olay yerine göre bizim orda yüksek hızımız yok denilerek personel suçlanmıştır. Oysa mevcut yolda tüm kurallar alt-üst edilmeden 5 saatlik seyahat süresine ulaşmak imkansızdır" diye konuştu.

Kazanın ardından tutuklanan tren şefi ile makinistlerin suçsuz olduğunu öne süren Zegerek, bu kişilerin serbest bırakılmasını, esas TCDD yönetiminin suçlu olduğunu, bu nedenle TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Zegerek, kazada yakınlarını kaybedenleri, sendikanın açacağı davalara taraf ve müdahil olmaya da çağırdı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber