Erdoğan, Perşembe günü, kabine listesini bilgi olarak sunacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sırada kabine var

Başbakan Erdoğan kabineyi kurma çalışmalarına başlıyor. Erdoğan perşembe günü haftalık olağan görüşmede kabinede yer vereceği isimleri Sezer'e bilgi olarak sunacak.

ANKARA

AK Parti'nin yeni kabine konusunda izleyeceği strateji netleşmeye başladı. Bakanlar Kurulu'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 59. Hükümet'te yer alan bakanlara yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Başbakan Erdoğan 60. Hükümet'te yeralacak isimlerin listesini ise haftalık olağan görüşmesinde cumhurbaşkanına sunacak.

BİLGİ İÇİN SEZER'E GİDİYOR

Başbakan Erdoğan, perşembe günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yapacağı haftalık olağan görüşmede Bakanlar Kurulu'nda yer vereceği isimleri bilgi olarak sunacak. Erdoğan'ın Sezer'e götürdüğü listenin onaylanmak üzere götürülen liste olmayacağı, bilgi için sunulan liste olacağı öğrenildi. Sezer'in listeye onay vermesi halinde ise Başbakan Erdoğan cuma günü kabineyi onay için Sezer'e sunacak.

VETO HALİNDE BEKLENECEK

Cumhurbaşkanı Sezer'in, Başbakan Erdoğan tarafından kendisine bilgi için sunulan kabinede bazı isimleri veto etmesi halinde ise Başbakan Erdoğan listeyi Cumhurbaşkanı Sezer'e onay için götürmeyecek. Erdoğan'ın yeni kabine için yeni cumhurbaşkanının seçilmesini bekleyeceği belirtiliyor. Yeni cumhurbaşkanının en geç 28 Ağustos tarihinde seçilmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber