14 Ağustos 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 14 AĞUSTOS 2007 SALI GÜNDEMİ

-GÜL, "CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA" DESTEK ARIYOR

-Dün yapılan MYK toplantısında AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, muhalefet partilerinden "uzlaşma ve destek" arıyor. Gül, muhalefet turu kapsamında ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. (Saat:11.30)

-Diğer partiler Gül'ün adaylığını değerlendirdikten sonra randevu vermeyi planlıyor. CHP'nin Gül'e randevu vermeyeceği belirtiliyor.

-Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığı için TBMM'ye resmi başvuruda bulunulması bekleniliyor.

-KONUT EDİNDİRME YARDIMI ÖDEMELERİNE BAŞLANIYOR

-1987-199 yılları arasında konut edindirme yardımı adıyla yapılan kesintilerin geri ödenmesine başlanıyor. Ödemeler nakit veya hisse senedi olarak Ziraat Bankası Şubelerinden yapılacak. Ödemelerden yararlanacak hak sahiplerinin isimleri en geç Kasım ayı sonuna kadar Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına bildirilecekler.

-AB ANKETİ GÖKÇEK'İN ANKETLERİNE BENZEMEDİ

-AB Komisyonu İletişim Genel Direktörlüğü'nün yaptırdığı ?75 Avrupa Kenti Arasında Yaşam Kalitesi Algılamaları? adlı anketin ?Kentte yaşamaktan duyulan tatmin? bölümünde Ankara 59'uncu, Antalya 60'ıncı, Diyarbakır 71, İstanbul ise 73'üncü oldu.

-ANKARA'DA SU SIKINTISINA ÖNLEMLER

-Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara'da su kullanımında bir dizi hijenik önlem alınmasını kararlaştrıldı. Alınacak önlemlerle özellikle okullarda hem su tasarrufu sağlanacak, hem de hijenik ortam sağlanacak.

-PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANIYOR

-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplanıyor. Kurul'un mevcut faiz uygulamasını değiştirmeyeceği belirtiliyor.(Saat:17.00)

-ILISU BARAJI'NA START VERİLİYOR

-GAP'ın 4. büyük barajı olacak Ilısu Barajı'na Ankara'da konsorsiyum firmalarıyla imzalanacak anlaşmalarla start veriliyor.

-EPDK 2.3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM İÇİN LİSANS VERDİ

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bu yıl 2.3 milyar dolarlık yatırım sağlayacak 89 proje için lisans verdi. Projelerin 65'i hidroelektrik santral, 21'i rüzgar enerji santrali, biri ithal kömür, biri biyogaz, biri doğalgaz için alındı.

-BİREYSEL EMEKLİLİKTE FON TUTARI 3.8 MİLYAR YTL'YE ULAŞTI

-Bireysel emeklilik göstergelerinde katılımcıların toplam fon tutarı 3 milyar 844 milyon YTL'ye çıkarken, yatırıma yönelen toplam tutar 3 milyar 237.3 milyon YTL oldu.

-Bireysel emeklilik sistemine en çok 23-34 yaş grubundakiler katılıyorlar. Bu yaş grubundaki katılımcı saşısı yarım milyonu aştı.

-KAMU İHALELERİNE GİRECEK FİRMALARA SSK VE VERGİ BORCU KOLAYLIĞI

-Kamu İhale Kurumu, kamu ihalelerine girecek firmalardan istenen SSK prim ve vergi borcu konularında uygulamaları yumuşattı.

-"DİN SUBAYLIĞI" TALEBİ

-Toplu görüşmelere katılmaya yetkili olan Diyanet-Sen, görüşmelerde hükümete sunacağı teklifleri hazırladı. Din görevlileri, hükümetten din eğitimi önündeki engellerin kaldırılmasını, hastanelerde din hizmeti sunulmasını ve askere motivasyon sağlaması için Türk Silahlı Kuvvetlerine ?Din Subayının? yeniden alınmasını talep edecek.

-KAMU-SEN MEMUR TALEPLERİNİ AÇIKLIYOR

-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Hükümet'le yürütülecek toplu görüşme öncesinde memurların taleplerini açıklayacak. (Saat:12.00)

-THY UZLAŞMA KOMİSYONU GÖRÜŞMELERE BAŞLIYOR

-Üç Bakan'dan oluşan Uzlaşma Komisyonu, THY yönetimiyle Hava-İş Sendikası yetkililerini yarın bir araya getirecek.

-POLİS GELECEĞİNİ PLANLIYOR

-Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Strateji Geliştirme Üst Kurulu, polisin geleceğini şekillendirmek için genç müdürlerden ve amirlerden oluşturulduğu özel bir ekiple geniş kapsamlı bir çalışma yapıyor.

-CHP'DE ÖRGÜTE YÖNELİK İLK TEŞHİS: "ÖRGÜT ANLAYIŞ BUNALIMINDA?

-CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya, 22 Temmuz seçimlerine ilişkin hazırladığı raporunda, CHP'nin örgütsel anlamda bir "anlayış bunalımı" içinde olduğunu ifade etti. Yalçınkaya, ?Yapılan seçimler göstermiştir ki; CHP örgütsel anlamda bir anlayış bunalımındadır. Uzun zamandır kendi iç sorunlarıyla meşgul olmasından kaynaklı olarak örgüt, parti için değil, parti içi çalışır konumdadır? dedi.

-İSRAİL İLE İLERİ TEKNOLOJİ ALANINDA İŞBİRLİĞİ

-Türkiye İsrail ile ileri teknoolji alanında işbirliği yapacak. Sanai ve teknolojik işbirliği kapsamında, laser, optik, genetik tarım, yenilenebilir enerji, nanoteknoloji, aerodinamik ve uzay teknolojileri gibi alanlarda proje bazında ortak çalışmalar gerçekleştirilecek.

-RUM VEKİL: "TÜRKLER 15 BİN İKONUMUZU SATTI"

-Kıbrıs'ta 1974'teki darbeci Nikos Sampson'un bakanlığını yapan sonra Avrupa Parlamentosu milletvekilliğine seçilen Panayiotis Dimitriyu verdiği bir soru önergesinde, Türklerin Kuzey Kıbrıs'ta 520 tapınağı disko, restoran, ahır ya da silah deposuna çevirdiğini, 15 bin kutsal ikonu ise dünya sanat piyasasına kaçak yoldan sattığını ileri sürdü.

-ABD'NIN IRAK'TA "VİETNAM SENDROMU"

-Washington, Eylül ayında açıklanacak olan ve ABD'nin Irak'tan çıkıp çıkmayacağını gösterecek istihbarat raporunu beklerken, Amerikalı yetkililerin El Kaide tarafından yapılacak ses getirici bir saldırıdan endişelendiği bildirildi. Amerikalı yetkililerin, kendilerini Vietnam'dan çıkaran ?Tet Saldırıları? benzeri bir dizi saldırı yaşanmasından korktuğu kaydedildi.

-YARGITAY, EVLATLIĞI ?ALTSOY' SAYMADI

-Yargıtay, evlat edindiği çocuk tarafından saldırıya uğrayarak yaralanan babanın davasında ilginç bir karara imza attı. Evlatlık hakkında verilen hapis cezasının indirilmesini isteyen Yargıtay, ?Kan hısımlığı esas kabul edilmeli? dedi.


AA Gündem - 14 Ağustos 2007 - Salı

1- Cumhurbaşkanı seçimi...

- AK Parti'den cumhurbaşkanı adayı olan Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, temasları izleniyor.

- Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezinde ziyaret edecek.

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ilısu Barajı ve HES projesine ilişkin, DSİ Genel Müdürlüğü ile Ilısu konsorsiyumu arasında Ankara'da yapılacak ticari sözleşme imza törenine katılacak.

3- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

4- Özbekistan'ı ziyaret eden İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, "Özbekistan'ın İslam Medeniyetinin Gelişmesine Katkısı" konulu uluslararası konferansta konuşacak.

5- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'da Ümraniye M1 Meydan Alışveriş Merkezi ve Ümraniye Real Hipermarketler Zinciri'nin açılış törenine katılacak.

6- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da, toplu görüşme öncesinde konfederasyonun taleplerini düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

7- Türk Kızılayı'nın Etimesgut'taki Afet Operasyon Merkezi'nden 200 ton yardım malzemesi Irak'a gönderilecek.

8- Silahlı Kuvvetlerde devir teslim törenleri...

- 8. Kolordu Komutanlığı'nda görev devir-teslim töreni yapılacak.

- Gaziemir'de bulunan Hava Teknik Okullar Komutanlığı'nda komuta devir teslim töreni düzenlenecek.

9- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Adnan Ünal:

- "1970'ten 2007'ye kadar uzun yıllar iklim ortalamalarına bakıldığında Türkiye'de çöl karakteri gösteren hiçbir bölgemiz ve yerimiz olmadığını rahatlıkla görülebilir."

- "Bir yıllık periyotta sadece 2 ayı değerlendirerek Türkiye'nin çölleşeceğini, zirai faaliyetlerin olmayacağını söylemezsiniz. Bunu biz de söylemeyiz."

- "Temmuz, ağustos ve eylül aylarında normal yağışlar alınsa dahi yıllık yağışın yüzde 7'sini ancak karşılıyor. Bu durum bile zaten yağışın az olduğunu göstermektedir."

10- Yeni eğitim öğretim dönemine hazırlık...

- Yurdun dört bir yanında yeni eğitim öğretim dönemi için hazırlıklar tamamlanmak üzere.

- Mevcut okulların tadilatları yapılırken, yeni okul ve derslikler de eğitim-öğretimin hizmetine verilmek için donatılıyor.

11- Kaş ikinci Babadağ olma yolunda...

- Her yıl yaklaşık 2 bin 500 kişinin yamaç paraşütü yaptığı Kaş'ın, ikinci Babadağ olma yolunda ilerlediği belirtildi.

- Kaş Belediye Başkanı Kocaer: "Hedefimiz Kaş'ta yılda 5 bin kişiye yamaç paraşütü yaptırmak."

12 - Türkiye Yelken Federasyonu'nun himayesinde düzenlenen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupasının ilk gün yarışları, Çeşme'nin Alaçatı beldesinde yapılacak.

13 - 6. Avrupa Genç Bayanlar Hentbol Şampiyonasında Klasman Grubuna kalan Türkiye, Norveç ile İzmir'de, Celal Atik Spor Salonu'nda karşılaşacak.

14- Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 24. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları sürüyor.

15- Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Anderlecht, İstanbul'a gelecek.

- Anderlecht Teknik Direktörü Franky Vercauteren, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Anderlecht, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe maçının hazırlıklarını yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

16- Fenerbaheçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Anderlecht maçıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

- Fenerbahçe, Anderlecht maçı hazırlıklarını Samandıra Tesisleri'nde yapacağı idmanla tamamlayacak.

17- Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda FC Zürih ile yapacağı ilk karşılaşma için İsviçre'ye gidiyor.

18- Bilyoner İnteraktif Hizmetleri AŞ'nin, Türkiye Engelliler Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı'na destek amacıyla geliştirdiği projenin tanıtım toplantısı TSYD'nin Levent'deki merkezinde yapılacak.

19- Beşiktaş, Avrupa kupalarında 119. maçına çıkıyor...

- Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında İsviçre'nin FC Zürih takımıyla karşılaşacak siyah-beyazlılar, şimdiye kadar yaptığı 118 maçta 37 galibiyet, 55 yenilgi, 26 da beraberlik aldı.

- Beşiktaş, Avrupa kupalarında rakip fileleri toplam 138 kez havalandırırken, kalesinde 178 gol gördü.

20- Avrupa kupalarında Türk-İsviçre takımlarının maçları...

- İki ülke takımları arasında oynanan 16 maçın 9'unu Türk, 5'ini İsviçre takımları kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı.

- Türk takımları Avrupa kupalarında İsviçre ekipleri ile 8 kez eşleşirken, 4'ünde turu geçmeyi başardı.

21- Fenerbahçe Avrupa kupalarında 131. maçına çıkacak.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın Anderlecht takımı ile karşılaşacak olan Sarı-lacivertliler, bugüne dek Avrupa arenasında yaptıkları 130 maçta 40 galibiyet, 20 beraberlik, 70 yenilgi aldı.

-Rakip fileleri 152 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 227 gol gördü.

22- Fenerbahçe 5. kez "Devler Ligi"ni hedefliyor...

- Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 4 kez mücadele eden sarı-lacivertliler, Anderlecht karşısında 3. ön eleme turunu geçerek 5. kez bu büyük organizasyonda yer almayı amaçlıyor.

- Sarı-lacivertliler, 1996-1997, 2001-2002, 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında şampiyonlar ligi'nde mücadele etti.

23- Zico'lu Fenerbahçe'nin Avrupa karnesi...

- Sarı-lacivertliler, Brezilyalı teknik direktör yönetiminde çıktığı 12 Avrupa kupası maçında 5 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı.

24- Fenerbahçe'nin Avrupa kupaları ön eleme karnesi...

- Avrupa kupalarında 8 kez ön eleme turu oynayan sarı-lacivertliler, 2 eşleşmede turu geçemedi.

- Şampiyonlar Ligi için 5 eleme turu oynayan sarı-lacivertliler, 2 kez "Devler Ligi"nin kapısından döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber