Gökçek hatasını kabul etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'da su kesintisi sırasında bir panik havası yaşandığını, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de su kesintisi kararı konusunda hatasını kabul ettiğini söyledi. Erdoğan, gelecek ay su konusunda 'mini zirve' yapmayı düşündüğünü açıkladı.

Erdoğan, önceki gün Gökçek'i çağırdığını ve Ankara'nın su sorunu hakkında bilgi aldığını belirterek şunları söyledi:

"Bir belediyeci olarak, aslında Ankara'nın su sıkıntısı olmadığını düşünüyorum. Geleceğe yönelik dünyadaki kuraklık sürecinin sürmesi halinde bunun altından kalkmak, belediye başkanı ya da devletin anında halledeceği bir iş değildir. Sayın Gökçek ile oturduk, konuştuk. Bütün rezervleri kendisinden istedim. Şu anda Ankara'nın dört beş aylık su rezervi var. Burada belki kesinti uygulamasına girilmemiş olsa bu panikleme olmayacaktı. İşte bunu Melih bey de kabul etti. Yani 'Orada bir hata yaptık' dedi."

Basının uydurmasıymış

Gökçek ise gazetecilerin katılımıyla gezdiği Kızılırmak Projesi'nin aralıkta tamamlanacağını söyledi. Erdoğan ile yaptığı görüşmede eleştiri almadığını savunan Gökçek şöyle konuştu: "O haberler sizin uydurmanız. Tam tersine Başbakan desteğini esirgemeyeceğini söyledi. DSİ, maliyeti 515 milyon YTL'yi aşacak Gerede Projesi'yle ilgili yetki devri yaptı. Başbakan'ın bize gösterdiği anlayışa teşekkür ederiz."

Gökçek, tasarruf olursa suların kesilmeyeceği sözüne değinerek şunları söyledi: "Ankara günde 970 bin metreküp su tüketiyor. Eğer bunu 200 bin metreküp azaltırsak kesinti yapmayacağız. Vatandaş aralık ayına kadar dişini sıksın" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber