Hamile polisler sivil giyinebilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği'nde kadın polislerin vücuda yapışan (strech) pantolon giymesini yasaklandı. Yeni yönetmelikte, hamile polislerin resmi kıyafet yerine sivil olarak giyinebilmelerine imkân tanındı. Yönetmelikteki bazı yasaklar şöyle:

Erkekler saçlarını, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kestirecek. l Erkekler siyah, bayanlarsa ten rengi, şeffaf ve parlamayan çorap giyecek. l Bayanlar tırnak uzatamayacak, makyaj ve saç modellerinde abartıya kaçamayacak. Takı takılmayacak. Saçlar dağınık bırakılmayacak. l Masa başında görev yapan sivil kadın polisler kolsuz ve çok açık yakalı gömlek bluz veya elbise, vücuda yapışan (strech) kot ve benzeri pantolonlar ile terlik ve sandalet tipi ayakkabı giyemeyecek. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamayacak.


Polise, sakal-bıyık bırakmak küpe ve kolye takmak yasak

İçişleri Bakanlığı, polislerin kılık kıyafetleri ve dış görünümleri ile ilgili "çekidüzen" yönetmeliği yayınladı. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre; üniformalı olarak görev yapan bayan amir ve memurlar, hamileliğini belgelediği takdirde resmî kıyafet yerine sivil kıyafet ile görev yapabilecek. Polis memurlarının ceket düğmeleri daima ilikli, montgomer ve parkalarının fermuarı ise sürekli kapalı olacak.

Resmî görevliler, bina dışında görevin özelliğine göre şapka, kep, bere veya örgü başlık giyecek. Sakal ve bıyık bırakılamayacak. Favoriler kulak deliği hizasını geçemeyecek. Düşük kemerli pantolon giyilmeyecek. Bayan amir ve memurlar tırnak uzatamayacak, makyaj ve saç modellerinde abartıya kaçamayacak. Üniforma ile birlikte bilezik, küpe, madalyon ve rozet takılmayacak. Erkek personel siyah, bayan personel ise ten rengi, şeffaf ve parlamayan çorap giyecek. Sivil olarak görev yapan bayan amir ve memurlar görev sırasında kolsuz ve çok açık yakalı gömlek veya elbise, vücuda yapışan (strech) kot pantolon ile terlik ve sandalet tipi ayakkabı giyemeyecek. Hava sıcaklığı ve nem oranı göz önünde bulundurularak İçişleri Bakanı'nın onayı ile belirlenecek illerde görev yapan emniyet hizmetleri sınıfı personeli yazlık gömlek yerine tişört giyebilecek. Öte yandan, emniyet mensuplarına günün şartlarına uygun malzemelerin kullanacağı kıyafetler tedarik edilecek.

Yönetmeliğin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber