16 Ağustos 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-2. ERDOĞAN HÜKÜMETİ KURULUYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni bakanlar kurulu listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunacak. Yeni hükümette Devlet Bakanlıklarının sayısı artırıldı. (Saat:15.30)

-CUMHURBAŞKANI SEZER, KOMUTANLARI KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, haftalık olağan görüşme için kabul edecek. Ayrıca, emekliye ayrılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yener Karahanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert de Sezer'e veda etmek üzere Köşk'e çıkacak. (Saat:14.30)

-JAK KAMYİ'YE DEVLET HİZMET MADALYASI VERİLİYOR

-İşadamı Jak Kamhi'ye, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından törenle Devlet Hizmet Madalyası verilecek. Törene Başbakan Erdoğan da katılacak. (Saat:17.00)

-CUMHURBAŞKANI ADAYI GÜL "DESTEK ARAMA TURLARINA" DEVAM EDİYOR

-Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, adaylığı konusunda destek turlarına devam ediyor. Gül, öğle saatlerinde DTP Genel Merkezi'ne gidecek, Kamu-Sen'i ve KESK'i ziyaret edecek. (Saat:13.00)

-AŞIRI SAĞCI BELÇİKALI VEKİL: ?KURAN ZAMANIMIZIN KİTABI DEĞİL?

-Hollandalı siyasetçi Geert Wilders'in ?Kuran yasaklanmalı? açıklamasının ardından bu kez Belçika'nın aşırı sağcı milletvekili Mimount Bousakla, ?Kuran zamanımızın kitabı değil? dedi.

-AB YARDIMI 12 İLE YOĞUNLAŞACAK

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye'ye Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı çerçevesinde 500 milyon euro dolayında AB yardımının yoğunlaşacağı illeri açıkladı. Yardımlar Ağrı, Van, Mardin, Erzurum, Şanlıurfa, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Trabzon, Kastamonu, Samsun ve Hatay'a yoğunlaştırılacak.

-Son on yıl içinde Türkiye'ye altyapı ve sosyo-ekonomik gelişmeye katkı için yapılan 846 milyon euroluk yardımın 301 milyon eurosu yani yüzde 36'sı doğu ve güneydoğu Anadolu'ya gitti.

-22 TEMMUZ SEÇİM İHLALLERİ TELEVİZYON KANALLARINI YAKTI

-22 Temmuz günü seçim sonuçlarını erken yayınlayan televizyon kanallarına ceza yağdı. Kanal 24'de 6 kez, CNN Türk'e 5 kez, Fox TV'ye, 3 kez program durdurma cezası verildi.

-GECEKONDU SAHİPLERİ BM'YE İLTİCA EDECEK

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, kendisine yönelik protesto sırasında ?vatandaş değiller? Ankara Dikmen Vadisi bazı geckondu sahipleri, "vatandaş yerine konulmadıkları gerekçesiyle" Birleşmiş Milletler'e iltica talebinde bulunacaklar.

-DSP, KURULTAYINA ?TANKERLE? SU TAŞIYACAK

-DSP hafta sonu Ankara'da yapılacak 7. Olağan Kurultayında, Ankara'da yaşanabilecek olası su kesintilerine karşı, tankerle su taşıyacak. Kurultayın yapılacağı Atatürk Kapalı Spor Salonu'na çok sayıda ayaklı klima ile donatılacak, birçok noktaya su sebilleri konulacak.

-GÖLCÜK DEPREMİNİN 8. YILDÖNÜMÜ

-TMMOB Öeoloji Mühendisleri Odası, 17 Ağustos 1999'da Kocaeli-Gölcük'te meydana gelen ve yaklaşık 18 bin kişinin ölümüne neden olan 7.4 büyüklüğündeki depremin 8. yıldönümünde, depremden bu yana geçen dönemin değerlendirileceği basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.45)

-TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, da deprem tehlikisenie karşı alınacak önlemlerin hızla devreye sokulmasını istedi.

-İSO, EKONOMİK DURUM ANKETİNİN SONUÇLARINI AÇIKLIYOR

-İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Ekonomik Durum Tespit Anket Çalışması'nın 2007 yılı ilk yarı sonuçları ve ikinci yarı beklentileri, Odakule Meclis Salonu'nda İSO Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçük tarafından bir basın toplantısıyla kamuoyunu açıklanacak. (Saat:10.00)

-GERÇEK İŞSİZLİK YÜZDE 17.1

-Türkiye İstatistik Kurumu'nun işsizliği yüzde 8.9 olarak açıklamasına karşın, gerçek işsizlik oranının yüzde 17.1 olduğu hesaplandı. Gerçek işsizlerin sayısı 4 milyon 365 bin kişi olarak belirlendi.

-ÖSS SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

-Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) yerleştirme sonuçları, açıklanıyor. Sonuçlar saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenilebilinecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber