Organ naklinde bir ilk daha

Haber Giriş : 16 Ağustos 2007 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'daki Akdeniz Üniversitesi'nde 18 yıldır behçet hastası olan 45 yaşındaki Alaaddin Yücel'e böbrek nakli yapıldı. Operasyonu gerçekleştiren Prof.Dr. Alper Demirbaş, yapılan naklin dünyada ikinci ve Türkiye'de ise ilk olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi bir ilke daha imza attı. 18 yıldır behçet hastası olan ve yaşamının son beş yılını da böbrek yetmezliği ile mücadele ederek geçiren Alaaddin Yücel, eşi Sefa Yücel'den nakledilen böbrekle yaşama tutundu. Gümüşhane'de oturan ve 20 yıl infaz koruma memuru olarak çalışan Alaaddin Yücel, Trabzon, İstanbul ve Ankara'da yıllarca sağlığına kavuşabilmek için hastana hastane dolaştığını ve son çare olarak geldiği Antalya'da yaşama yeniden sarıldığını söyledi.

Merkez Müdürü Prof.Dr. Alper Demirbaş, yapılan naklin dünyada ikinci ve Türkiye'de ilk olduğunu söyledi. Prof. Dr. Demirbaş, ?18 yıldır behçet hastalığı ile mücadele eden vücudun böbrek naklini kabul etme ihtimali çok azdı. Bu nedenle birçok hastane ameliyata yanaşmamış. Biz bu riski göze alıp nakli başarıyla gerçekleştirdik. Nakil sonrasında hastamız sağlıklı ve eşini taburcu ettik. Kendisini de bir kaç gün daha misafir edip öyle göndereceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber