Emeklilerden milletvekillerine mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Emekli-Sen üyeleri, sorunlarının çözümü ve taleplerinin karşılanması için milletvekillerine mektup gönderecek.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, milletvekillerine hafta başında gönderecekleri mektuplarla, seçildikleri görevler dolayısıyla kendilerini kutlayacaklarını söyledi.

Mektuplarda emeklilerin yıllardır çözüm bekleyen ekonomik ve sosyal sorunlarına işaret ettiklerini dile getiren Beysülen, milletvekillerinin yüzde 70'ine yakının değiştiğine işaret ederek, aynı zamanda mektuplar aracılığıyla milletvekillerini emeklilerin sorunları ve talepleri konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Mektupta, sendikalarının kurulduğu 1995 yılından bu yana sürdürükleri hukuki mücadeleye yer vereceklerini ifade eden Beysülen, "Sendikamızın kapatılması talebiyle açılan dava konusunda milletvekillerini bilgilendireceğiz. Bu konuda yasal bir engel bulunmadığını savunuyoruz. Usulüne uygun olarak onaylanmış uluslararası sözleşmeler iç hukuk açısından bağlayıcı ve emeklilerin de sendika kurabileceğini içeriyorlar. Anayasamızda da herkesin maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkı bulunuyor. Bunu en iyi şekilde yapabilmenin yollarından biri de sendikaya üye olma hakkı. Milletvekillerinden bu konudaki tartışmaların noktalanması için yasal düzenleme yapılmasını talep edeceğiz"dedi.

Mektupta yer verecekleri diğer sorun ve talepler hakkında da bilgi veren Beysülen, emeklilerin yetersiz aylıkları nedeniyle ikinci bir işte çalışmak zorunda kaldıklarını ve ucuz iş gücü olarak değerlendirildiklerini söyledi. Emeklilerin sigortasız çalıştırılmalarının kayıt dışılığı arttırdığına işaret eden Beysülen, bu durumun aynı zamanda genç ve eğitimli insanların işsizlik sorunuyla boğuşmasına yol açtığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber