Hakkâri ilk kez bu kadar doktor gördü

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir süre önce İl Sağlık Müdürü'nün kente gelmeyen doktorları telefonla ikna etmeye çalıştığı Hakkâri'nin artık 134 doktoru var

İnsanların doktorsuzluk yüzünden öldüğü, doktorların gelmek istemediği, gelenlerin büyük bölümünün de kısa sürede istifa ederek ayrıldığı Hakkâri'de 'zorunlu hizmet yasası' işe yaradı. Yapılan atamalarla Hakkâri'de 12 olan uzman doktor sayısı 60, 56 olan pratisyen doktor sayısı ise 74'e çıkarıldı. Hakkâri Sağlık Müdürü Dr. Halil Hekimoğlu bunun bir rekor olduğunu söyledi.

2002 yılına kadar sadece 12 uzman doktorun görev yaptığı Hakkâri'de yapılan atamalar ve 2006'da çıkarılan Devlet Hizmet Yükümlülüğü sayesinde toplam 134 doktoru oldu. Sağlık Müdürü Dr. Halil Hekimoğlu, açığın tam olarak kapatılması için Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü uzman doktor sayısının 83, paratisyen hekim sayısının ise 120 olduğunu söyledi. Dr. Hekimoğlu, buna rağmen mutlu:

"Kent merkezi ve ilçelerimiz için beyin cerrahı, doğum ve biyokimya uzmanlarının da atanması halinde sıkıntımız kalmayacak. Hakkâri kent merkezinde 34, Yüksekova'da 22, Şemdinli'de dört uzman görev yapıyor. Pratisyen doktor sayımız ise kent merkezi ve ilçelerle birlikte 74. 2002 Kasım ayına kadar 175 hemşire ve ebenin görev yaptığı Hakkâri il genelindeki bu sayı 2007 yılında 299'a yükseldi. Sağlık Bakanlığı'nın atamak istediği hemşire ve ebe sayısı ise 350'dir. Eskiden hastalar, ameliyat veya tedavi olabilmek için, heyet raporu almak için Van'a gidiyorlardı. Bu sıkıntımız giderildi. Hastanelerimizde hemen hemen tüm uzman doktorların muayeneleri bulunuyor. En çok sıkıntının yaşandığı kadın doğum ve çocuk uzman hekimi konusunda şimdi hiç bir sıkıntı kalmadı. Hastanelerimizde bu alanda iki-üç hekim görev yapıyor."

Lojman da verilecek

Hakkâri Sağlık Müdürü Dr. Hekimoğlu, yöre insanının doktorlara sahip çıkmasını isterken, lojman sorununun da en kısa zamanda biteceğini söyledi. Dr. Hekimoğlu, TOKİ tarafından yaptırılan konutlardan 20'sinin doktorlar için Sağlık Müdürlüğü'ne verileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber