Terk edilen bebekler, hemşirelerin nöbet arkadaşları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde (AKDOÇ) görevli hemşireler, çoğu gece nöbetlerinde terkedilmiş bebeklere annelik yapıyorlar.

Amasya'da aileleri tarafından düşüncesizce terk edildikten sonra bulunan bebekler, bulunduktan sonra polise teslim ediliyor, polislerde bebekleri sağlık açısından AKDOÇ'a getiriyor. Hastaneye teslim edilen bebekler, burada sağlık kontrolünden geçirildikten sonra hemşirelerin odasında bir beşik hazırlanıyor ve bebek burada kontrol altında tutuluyor. Gece nöbetlerinde kayıp bebeklerin bakımını üstlenen hastane hemşireleri, evlerinden getirdikleri ya da satın aldıkları kıyafetleri bebeklere giydirirken, gerekirse kendi sütleri ile emzirip bebeklere annelik yapıyor, bebekler de onlara gece nöbetlerinde nöbet arkadaşlığı.

Kendilerine gelen terk edilmiş bebekleri kendi çocuklarından ayırmadıklarını söyleyen AKDOÇ hemşireleri, çocuklarını terk eden ailelerin sorumsuz davranışlarının tekrar yaşanmamasını dileyerek, herkesin bebeğine iyi bir aile olmasını istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber