Sezer, MGK Genel sekreteri atamasında da 'jest' yapacak mı?

Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 12:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Yeni Bakanlar Kurulu listesini yeni Cumhurbaşkanı'nın onayına bırakarak ?jest' yapan Cumhurbaşkanı Sezer'in yeni Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekerteri'nin atamasında nasıl bir tavır izleyeceği merak konusu oldu.

MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan'ın Londra'ya büyükleçi olarak atanmasının ardından boşalan bu göreve uzun zamandır kimin atacağı tartışılırken, belirlenecek bir ismin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresi dolmadan atamasını onaylayıp onaylamayacağı merak konusu oldu.

Yeni bakanlar kurulu listesini, yeni Cumhurbaşkanı'na bırakan Sezer'in görevinin bitmesine günler kalan, buraya önerilecek ismi atama işlemini yine "jest" yaparak yeni Cumhubaşkanına bırakıp bırakmayacağı netlik kazanmadı.

Edinilen bilgiye göre, MGK Genel Sekreterliği'ne atanacak isim yarın Sezer'in ve iki Kuvvet komutanının son defa katılacağı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında gündeme gelebilecek. Toplantıda bir isim üzerinde mutabakat sağlanması halinde atama gerçekleşebilecek. Ancak bazı çevreler, MGK toplantısında Sezer'in bu konuyu gündeme getirmeyerek yeni bakanlar kurulu listesinin onaylama sürecinde olduğu gibi atama işleme yapmayacağını belirtiyorlar.

Yarın saat 13.30'da başlayacak MGK toplantısı Sezer ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu açısından da veda niteliği taşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber