20 YTL için üniversiteliyi öldürenler tutuklandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'da, 5 gün önce evinde boğazı ve kasığı kesilerek öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Abdullah Karaca'nın katil zanlıları 18 yaşındaki Yasin Ayaş ve aynı yaştaki Gökhan Açıkel, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Karaca, 5 gün önce yalnız yaşadığı Meram İlçesi Batı Hadimi Mahallesi'ndeki evinde boğazı ve kasığı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Olayla ilgili araştırma başlatan Konya Emniyeti'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri Abdullah Karaca'nın evinde bulunan bilgisayarını incelemeye aldı.

Karaca'nın 2 ay önce internette tanıştığı Yasin Ayaş ile MSN programında sürekli sohbet ettiği belirlendi. Ekipler, Karaca'nın öldürülmeden 1 gün önce saat 02.00'ye kadar Yasin Ayaş ile konuştuğu ve kendisini Karaman'dan Konya'ya davet ettiğini tespit etti. Ayaş, yanına arkadaşı Gökhan Açıkel'i de alarak trenle Konya'ya geldi ve olay günü saat 19.00 sıralarında Karaca'nın evine gitti. İddiaya göre, 3 kişi evde oturdukları sırada Ayaş ve Açıkel, Abdullah Karaca'dan para istedi. Ret yanıtı alan iki genç, yanlarında getirdikleri ekmek bıçağı ile Karaca'ya saldırdı. Zanlılar, Karaca'yı çalışma odasındaki bilgisayarının başında boğazından ve kasığından yaraladıktan sonra cüzdanında bulunan 20 YTL'yi alıp, kapıyı da kilitleyerek kaçtı. Abdullah Karaca'nın bilgisayarındaki MSN kayıtlarını inceleyen polis, Karaman'da yaşayan Yasin Ayaş ve Gökhan Açıkel'in evine öneki gün gece eş zamanlı baskın düzenledi. Lise mezunu ve işsiz oldukları öğrenilen iki genç de evde gözaltına alınırken Ayaş'ın bilgisayarına el konuldu. Bilgisayar kayıtlarında Ayaş'ın Abdullah Karaca ile görüştüğü tespit edildi. Ayrıca evde yapılan aramada Ayaş'ın cinayet günü giydiği kanlı elbise de ele geçirildi.

Şüpheliler, polisteki sorgularının ardandan dün akşam saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcılıkta ifadeleri alınan iki genç tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Ayaş ve Açıkel, tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber