İçişleri Bakanı'ndan Başbakan'a merak uyandıran dosya

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2007 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağının kaçırılmasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Söylenecek herhangi bir şey yok" dedi.

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamasının ardından Meclisteki makamına geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Güneş ile görüştü.

Bakan Güneş, görüşmenin ardından gazetecilerin, "Başbakana uçak kaçırmayla ilgili bilgi verip vermediği" sorusuna, "Veririz tabii... Biz Sayın Başbakana karşı sorumluyuz. Yaptığımız işlerle alakalı bilgi arz ederiz, onun talimatlarını alırız. Bu çok olağan bir durum..." karşılığını verdi.

Osman Güneş, "Özel bir durum var mı?" sorusuna, "Hayır" karşılığını verirken, "Uçak kaçıranların El Kaide bağlantısı konusunda yeni bir gelişme olup olmadığı" sorusu üzerine de "Hayır. Şu anda soruşturma devam ediyor. Dolayısıyla şu safhada kalkıp bir şey söylemek doğru değil. Adli makamlar işe nezaret ediyorlar. Söylenecek herhangi bir şey yok" diye konuştu.

"Uçak kaçıranların Yaşar Öz ile bağlantısı olduğunu" söyleyen bir gazeteciye ise Bakan Güneş, "Öyle miymiş? Ben sizden duydum" karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı Güneş, "Başbakana verdiğiniz dosya, uçağın kaçırılmasıyla ilgili bir bağlantı dosyası mı yoksa başka bir şey mi?" sorusu üzerine, "Hayır, başka bir şey... Rahat olun, çok heyecanlanmayın. Rahat olun. Rutin, çok doğal. Ama Başbakanın bilmesi gereken konuları biz kendisine arz ederiz. Çünkü ona karşı sorumluyuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber