Adalet Bakanlığı, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
ADALET BAKANLIĞI
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.03.0.CTE.0.00.03 ...../..../2007

Konu : Görevde Yükselme

???.. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

15/03/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan ?Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik? hükümlerine uygun olarak hazırlanıp, 28/10/2005 tarihli ve 25980 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ceza İnfaz Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince; Ek-1 sayılı listede yeri, sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı belirtilen münhal infaz ve koruma başmemurluğu kadrosu için ?görevde yükselme eğitimi? yapılacaktır. Görevde yükselme eğitimine, ihtiyaç duyulan kadronun üç katı olan 600 infaz ve koruma memuru çağrılacaktır. Üç katından fazla başvuru olması halinde çağrılacaklar Ceza İnfaz Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğine ekli EK-1 Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle belirlenecektir.

I.Başvuru Şartları

A) Genel Şartlar:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak,

2) Son sicil notu olumlu ve son üç yıllık sicil notu ortalaması 76 puandan az olmamak,

3) Kurumda en az iki yıl çalışmış olmak,

4) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesinin (C) ve (D) bentlerine göre disiplin cezası almamış olmak,

5) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

B) Özel Şartlar:

1) En az iki yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak,

2) En az üç yıldır infaz ve koruma memuru olarak çalışıyor olmak,

3) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya ertelenmiş hükümler dışında, ayrıca, her ne surette olursa olsun, hükümlü veya tutuklunun kaçmasına imkân sağlama veya ceza infaz kurumuna yasak eşya sokma suçlarından mahkûmiyeti bulunmamak,

4) Halen bulunduğu unvanda en az iki defa hizmet içi eğitim kursuna katılmak ve yüz üzerinden en az yetmiş puan alarak başarılı olmak,

5) Düzenlenmişse, son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör hâl kâğıtlarının en az yarısından iyi not almak,

6) Tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile infaz ve koruma başmemurluğunu yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olduğunu belgelemek,

Şartlarını taşımaları gerekmektedir. Bu şartları taşımayan personelin müracaatları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

II. Başvuru Süresi ve Şekli

Görevde yükselme eğitimine katılmak isteyen ve yukarıda belirtilen şartları taşıyan infaz ve koruma memurları, 31 Ağustos 2007 tarihi mesai saati bitimine kadar ekte gönderilen ve ayrıca Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün resmî internet adresinden (www.cte.adalet.gov.tr) temin edecekleri başvuru formunun kendileri tarafından doldurulması gereken bölümlerini doldurmak ve nüfus kayıt örneği, diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneği, tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu, hizmet içi eğitim kursu başarı belgelerinin onaylı örnekleri ve adlî sicil ve arşiv kaydını içeren başvuru evrakını eklemek suretiyle, görev yaptıkları yerdeki adlî yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıklarına başvuruda bulunabileceklerdir.

Adlî yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıkları, başvuran aday tarafından kendilerine iletilen başvuru dosyasına, başvuran personele ait,

- Hizmet belgesi,

- Sicil özetleri,

- Düzenlenmişse son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör gizli sicil raporları,

- Son üç yıllık sicil rapor örnekleri ve

- Daha önce görevde yükselme sınavına katılıp katılmadığı, katılmamış ise nedeni, katılmış ise sınav sonucunda aldığı puana ilişkin bilgi notunu da ekleyerek en geç 14 Eylül 2007 tarihi mesai saati bitimine kadar Genel Müdürlüğümüz Personel ve Eğitimden Sorumlu Daire Başkanlığında olacak şekilde göndereceklerdir. Bu tarihten sonra gelen başvurular ile eksik evrak içeren başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

Görevde yükselme eğitimi, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezlerinde yapılacak, eğitimin süresi ve hangi tarihler arasında gerçekleştirileceği, başvurusu kabul edilen adaylara ayrıca bildirilecektir.

Sınava katılacak adaylar idarî izinli sayılacaklar ve sınav giderleri kendileri tarafından karşılanacaktır.

Adlî yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıkları, başvuru şartlarını taşımayan adaylara ilişkin başvuru formlarını göndermeyeceklerdir.

Başvuru evrakı; başvuru formu, nüfus kayıt örneği, diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneği, tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu, hizmet içi eğitim kursu başarı belgelerinin onaylı örnekleri ve adlî sicil ve arşiv kaydı, hizmet belgesi, sicil özetleri, düzenlenmişse son beş yıla ait müfettiş ve kontrolör gizli sicil rapor örnekleri, son üç yıllık sicil rapor örnekleri ve daha önce görevde yükselme sınavına katılıp katılmadığı, katılmamış ise nedeni, katılmış ise sınav sonucunda aldığı puana ilişkin bilgi notu sırasıyla dizi pusulasına bağlanarak plastik telli dosya içerisine yerleştirilmek suretiyle Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Abdullah ÇELİK

Hâkim

Bakan a.

Genel Müdür V


T.C.
ADALET BAKANLIĞI
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.03.0.CTE.0.00.03 ...../..../2007

Konu : Öğretmenlik Kadroları İçin Unvan Değişikliği Sınavı

???.. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 15/03/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümlerine dayanılarak hazırlanıp, 28/10/2005 tarihli ve 25980 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ceza İnfaz Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, ihraz edilmiş kadro unvanlarına atanmayı teminen, ihtiyaç duyulan ve boş bulunan 100 adet öğretmen kadro unvanı için unvan değişikliği sınavı açılması düşünülmektedir.

Başvurular, 10 Eylül 2007 tarihinde başlayacak, 21 Eylül 2007 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Sınav, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da Genel Kültür (Türkçe, Türk Tarihi, Türk Kültürü ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkiye Coğrafyası, Matematik, Vatandaşlık Bilgisi), Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün Teşkilât Yapısı, Görev ve Faaliyetleri, Devlet Memurları Kanunu ile Alan Bilgisi (Eğitim Psikolojisi, Eğitim Felsefesi, Eğitim Sosyolojisi, Öğrenme Psikolojisi, Gelişim Psikolojisi, Öğrenme Yaklaşımı, Stratejisi, Yöntem ve Teknikleri, Sınıf Yönetimi, Program Geliştirme, Ölçme ve Değerlendirme, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Eğitim Teknolojileri konularında yazılı olarak yapılacaktır.

Sınav sonucunda, 100 (yüz) üzerinden 70 (yetmiş) ve daha yukarı puan alan adaylar başarılı sayılacak olup başarılı adaylar, en yüksek puanı alan adaydan başlamak suretiyle atanacaklardır.

Adayların puanlarının eşit olması hâlinde, Yönetmeliğe ekli değerlendirme formunda belirtilen kriterler doğrultusunda ?tahsil, hizmet, sicil, disiplin, ödül, KPDS v.s.? durumuna göre nihai başarı sıralaması belirlenecektir.

Sınav sonuçları, aynı görev için yapılacak bir sonraki sınava kadar geçerli olup, bu süre içerisinde ilgili birimde aynı unvanda kadro boşalması halinde başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Ek-1'de yer alan başvuru formunun 1 inci ve 2 nci bölümlerini eksiksiz dolduracak, başvuru formuna diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneği, vukuatlı nüfus kayıt örneği ile adli sicil ve arşiv kaydını da ekleyerek yarım kapaklı bir dosya içinde merkez atamalı personel Cumhuriyet başsavcılıklarına, taşra atamalı personel adalet komisyonu başkanlıklarına teslim edeceklerdir.

Cumhuriyet başsavcılıkları ve adalet komisyonu başkanlıkları, aday tarafından kendilerine getirilen belgeleri teslim aldıktan sonra başvuru formunun adaylar tarafından doldurulan 1 inci ve 2 nci bölümlerini onaylayarak, dosyaları mahallinde bulunan adayların başvuru formunun üçüncü bölümünde yer alan sicil ve disiplin bilgilerine ilişkin bölümü de doldurup onayladıktan sonra (Merkez atamalı personel için bu bölüm, Personel Dairesi Başkanı tarafından doldurulup onaylanacaktır.) en geç 5 Ekim 2007 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Daire Başkanlığında olacak şekilde göndereceklerdir.

5 Ekim 2007 tarihinden sonra gelen başvurular ile eksik evrak içeren başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

Belirlenecek takvim doğrultusunda sınavın yapılacağı yer, tarih ve sınavla ilgili diğer hususlar başvuruları kabul edilen personele ayrıca bildirilecektir.

Sınava katılacak adaylar idarî izinli sayılacaklar ve sınav giderleri kendileri tarafından karşılanacaktır.

Unvan değişikliği yapılacak kadrolara başvurular için gerekli şartlar Ek-2'de açıklanmış olup, keyfiyetin merkez ve mülhakat tüm adliye, ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik ve yardım merkezi şube müdürlükleri personeline duyurulması hususunda gereğini rica ederim.

Abdullah ÇELİK

Hâkim

Bakan a.

Genel Müdür V.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber