'Aile ve Çocuk Bakanlığı kurulsun'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk Vakfı Aile ve Çocuk Araştırmaları Merkezi, ''Aile ve Çocuk Bakanlığı'' kurulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

Çocuk Vakfı Aile ve Çocuk Araştırmaları Merkezi, ''Aile ve Çocuk Bakanlığı'' kurulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Merkezden yapılan açıklamada, ''Aile ve Çocuk Bakanlığı''nın kurulmasına ilişkin mektubun bugün gönderildiği bildirildi.

Aile ve Çocuk Bakanlığı'nın, Türkiye'de ağırlaşan sosyal sorunların aile odaklı çocuk merkezli çözümüne katkı verilmesi, ülke ölçekli sosyal politikaların hazırlanması, standartlarının belirlenmesi, koordinasyonu, icrası ve izlenmesini gerçekleştirmek amacıyla kurulması gerektiği belirtilen açıklamada, bu bakanlığın kurulmasıyla bir yandan Aile ve Sosyal İşler Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi ilgili kurumlar arasında etkin iş birliği olanağı doğacağı, diğer yandan ise aileye ve aile ihtiyaçlarına karşı doğrudan hizmet üretmez gözüken bakanlık ve kamu kurumları arasında koordinasyon sağlanacağı ifade edildi. Bakanlığın, ülke ölçekli stratejileri hazırlayan, standartları belirleyen, izleme yapan, denetleyen bir yapıda kurulması gerektiği ifade edilen açıklamada, bakanlığın yerel teşkilatlanmasının da İl Özel İdare ve yerel yönetimler üzerinden yapılanması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Aile, çocuk, gençlik, kadın, özürlü ve güç koşullardaki bütün bireylere yönelik toplumsal politikalar üretecek, aile ve çocukla ilgili bütün konularda görüş bildirecek, toplum ve aile geleneğimizi güçlendirecek bir bakanlığın kurulması Cumhuriyet döneminin en köklü atılımlarından biri olacaktır'' denildi.

Aile ve Çocuk Bakanlığı'nın kurulmasına destek verenler arasında Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu, Prof. Dr. Korkut Tuna, Doç. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Mustafa Erkal, Doç. Dr. Aydın Gülan, Mustafa Ruhi Şirin, Prof. Dr. Beğlan Toğrol, Dr. Necmettin Turinay, Prof. Dr. Birsen Gökçe, Prof. Dr. Orhan Türkdoğan, Prof. Dr. Bülent Zülfikar, Prof. Dr. Özcan Köknel, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Prof. Dr. Sevil Atauz, Prof. Dr. Emine Akyüz, Prof. Dr. Sezen Zeytinoğlu, Prof. Dr. Haluk Yavuzer, Prof. Dr. Ümit Meriç ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan'ın da yer aldığı bildirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber