MEB'in 'İLSİS Projesi' fırsatçı müdürlere yaradı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Esra KAYA/ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğrenci bilgilerini güncellemesi sorun yarattı.

MEB'in, İLSİS Projesi(İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi) kapsamında, öğrencilerin bilgilerini güncelleme kararı alması fırsatçı müdürlerin işine yaradı. Türkiye genelinde birçok okul müdürünün, velilerden, "Bilgiler güncelleniyor. Bu kapsamda kayıt yenileyeceğiz. Bu işlem için ücret ödemeniz gerekiyor" diyerek, "kayıt parası" adı altında yüklü ücretler talep ettiği ortaya çıktı.

VELİLERE HESAP NUMARASI İzmir Bornova'dan MEB'i arayan bir veli, Uzun Hasan İlköğretim Okulu'ndan "kayıt yenileme" için 25 YTL para istendiğini söyleyerek şikáyetçi oldu. Uzun Hasan İlköğretim Okulu yetkilileri, ilkokul 5'ten 6'ya geçen tüm öğrencilerden 25 YTL'yi Ziraat Bankası'nın 6752825-5002 No'lu hesabına yatırmalarını istediği bakanlık tarafından da tespit edildi. Okul yönetimi ise konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Bakanlık, benzer şikáyetlerin başka illerden gelmesi üzerine konuyu incelemeye aldı.

KAYIT YENİLEME YOK İlköğretim Genel Müdür Vekili İbrahim Er, öğrenci bilgilerinin güncellenmesi kapsamında kesinlikle kayıt yenileme işlemi yapılmadığını belirterek, "Öğrencilerin kayıtları ilköğretimde bir kere yapılır. O da birinci sınıfta. Beşinci sınıftan altıya geçerken kayıt yenileme diye bir şey söz konusu olamaz. Bu tip uygulamalara göz yuman okul müdürlerinin yaptığı saçmalıktır. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi. Bakanlık yetkilileri, zorla para istendiğinde velilerin il milli eğitim müdürlüklerine şikáyetleri halinde konuyla ilgili işlem yapılacağını da söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber