Zabıta Amiri'ne ?rüşvet' tutuklaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ağustos 2007 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nin Yeniçiftlik Beldesi Belediye Zabıta Amiri Fikret Kurtuluş, 2 market sahibinden 2 bin YTL rüşvet alırken suçüstü yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarmaların paralarla yakaladığı Zabıta Amiri Kurtuluş, ?Belediye olarak okul yaptırıyoruz, bu paraları onun için aldım? diyerek kendini savundu.

Yeniçiftlik Beldesi'nde marketi bulunan H.K. ve A.Ü.'nün işyerlerinin kontrolü sırasında zabıta ekipleri ruhsatı olmadığını belirleyerek zabıt tutup eksiklerini tamamlaması için 5 gün süre verdi. İşyeri sahipleri Belediye Başkanı MHP'li Kadir Ünal'ı makamında ziyaret ederek eksiklerinin tamamlayacaklarını ve kendilerine yardımcı olmasını istedi. Başkan Ünal da işyeri sahiplerine, belediye olarak okul yaptırdıklarını ve buranın inşaatı için 6 bin YTL yardım etmeleri isteğinde bulundu.

Bunun üzerine market sahipleri H.K. ve A.Ü. Jandarma Komutanlığı'na başvurarak belediyenin kendilerinden para istendiğini bildirdi. Belediye Başkanı Kadir Ünal, Zabıta Amiri Fikret Kurtuluş'u arayarak market sahiplerine giderek verecekleri 2 bin YTL'yi almasını istedi. Zabıta Amiri Kurtuluş market sahiplerine giderek 2 bin YTL'yi aldı. Bu sırada jandarma ekipleri baskın düzenleyerek Kurtuluş'u seri numaraları alınan paralarla birlikte yakaladı.

Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan Zabıta Amiri Fikret Kurtuluş, ruhsatsız olan işyerlerinin mühürlenmemesi için 2 marketçinin okul inşaatına yardım sözü verdiklerini söyleyerek, ?Başkanımız akşamüstü beni arayarak ?Parayı al ve makbuzlarını ver' dedi. Ben de parayı aldım, banka kapandığı için makbuzu bir gün sonra vereceğimi söyleyerek, çekmeceme koyacağım sırada jandarmalar geldi. Ben üzerime atılan rüşvet alma olayını kabul etmiyorum. Bu para okula yardım amacı ile alıdı. Ancak parayı getirenlerin niyeti kötü olduğu için başıma bunlar geldi. Benim yardım toplama yetkim var? dedi.

Jandarmadaki ifadesinden sonra savcılığa sevk edilen Zabıta Amiri Fikret Kurtuluş bu sırada sürekli Belediye Başkanı Kadir Ünal'ı arayarak ulaşmaya çalıştı, ancak cep telefonu kapalı olduğu için ulaşamadı.

Marmara Ereğilisi Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek ifade veren Belediye Başkanı Kadir Ünal ise ?Üzerime atılı rüşvet suçlamasını kabul etmiyorum? dedi. Adliye binasından hızla ayrılarak bir saat sonra geleceğini söyleyen Ünal, ortadan kayboldu.

Savcılıktaki ifadesinden sonra mahkemeye sevk edilen Zabıta Amiri Fitret Kurtuluş ise ?rüşvet almak' suçundan tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber