Memur adayını kim atasın?

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 23 Ağustos 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Faruk Erdem'in yazısı

KPSS uygulamaları ve sonuçlarıyla ilgili iddialar hiç bitmiyor. Sınav ve atamalar ÖSYM tarafından yapılıyor. Bizim de yazdığımız gibi birçok aday kendilerinden daha az puan alanların öncelikle yerleştirildiği veya yerleştirmelerde ve atamalarda hata yapıldığı yönünde iddialarda bulunuyor.

ÇOK BAŞLILIK MI?

Buradaki sorunun memur yerleştirmelerindeki çok başlılıktan kaynaklandığı belirtiliyor. Devlet Personel Başkanlığı'nın yerleştirmelerdeki rolü sadece kadroların gönderilmesiyle sınırlı tutuldu. Böylece yerleştirmelerdeki hatalarla ilgili sorumlu bulmakta güçlük çekiliyor.

Yerleştirmeleri yapan ÖSYM'nin kontrolü başından yapacağı yerde kaynağından yapması da sorunu büyütüyor. Atamalar yapıldıktan sonra mağduriyetler ortaya çıkıyor.

Eleştiriler bu noktada yoğunlaşıyor ve sadece bir sınav merkezi olan ÖSYM'nin memur alımı işinden çekilmesi gerektiği ifade ediliyor. 2002 yılına kadar atamalar Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapıldı ve hiç sorun çıkmadı. Ama daha sonraki dönemde hata iddiaları çoğaldı. Bu konuda mahkeme kararları da var. Birçok dava da sürüyor. Memur adaylarıı tedirgin. Sanırım yetkililer bir açıklama yaparsa, insanlar rahatlacaktır.

Öte yandan, şu aralar en çok dava açan adayların mezun oldukları bölümlerin başında beden eğitimi, jeoloji, arkeoloji, tarım alt birimleri, elektrik ve elektronik geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber